Неделя, 25 Август 2019
Неделя, 25 Август 2019
Кунева иска протести заради отхвърлянето на антикорупционния закон

Кунева иска протести заради отхвърлянето на антикорупционния закон

ДБГ определиха отхвърлянето на проекта като петно за 43-тото НС

Обществен натиск и мащабна кампания в страната в подкрепа на бламирания от парламента Закон за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. Това поиска партията на Меглена Кунева ДБГ.

„Днес българският парламент не събра достатъчно гласове да подкрепи Закона за предотвратяване на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. Така беше лепнато историческо петно върху 43-то Народно събрание. Призоваваме за засилен обществен натиск в подкрепа на антикорупционните мерки и започваме мащабна кампания в страната за мобилизиране на допълнителна гражданска подкрепа.

Случилото се днес разколебава нашите членове и симпатизанти в смисъла на участието на РБ в управляващото мнозинство. ДБГ ще направи тази оценка на Националния си съвет в събота и неделя и ще постави въпроса пред парламентарната група на РБ“, посочват от движението. Свързани статии (по етикет)

  • Законът „Анти-Нинова” няма да спре БСП!

    Днес страната има крещяща нужда от промяна и водещата алтернатива е само една – социалистическата партия, затова ГЕРБ предприеха стъпката да я задушат финансово. Как се стигна до това решение на парламента, наложено от премиера Бойко Борисов?

  • Протестите в Хонконг се пренесоха и в киното

    Подготвя се бойкот срещу игралния филм "Мулан"Актрисата Лиу Ифей, която се превъплъти в ролята на Мулан, изрази своята подкрепа към полицията в Хонконг

  • Правителството обсъжда промени в Закона за тютюна

    Днес на редовно заседание правителството ще обсъди промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, съобщи пресцентърът на кабинета.

Оставете коментар