Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Цветанов се завръща днес от Вашингтон

Цветанов се завръща днес от Вашингтон

Той ще проведе среща с премиера Борисов

Заместник - председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се завръща днес след обяд от работното си посещение във Вашингтон.

Със сигурност той ще проведе среща с премиера Борисов.

Както вече „Епицентър.бг“ писа решението на лидера на ГЕРБ е да детронира заместника си от три поста - като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат.

Цветанов остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

Борисов вече е обсъдил позицията си с членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е получил подкрепата на съпартийците си в ръководството на партията.

Предложението ще бъде подложено на гласуване на заседание на Изпълнителната комисия, която може бъде свикана още днес или най-късно утре преди отпътуването на премиера за Букурещ.

Премиерът държи Цветанов да бъде изслушан от ръководството на партията, всеки да има право да изрази мнението си по скандала и лично да чуе позицията на колегите си.

За решението си премиерът се е обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството.

Главната цел на ръководството на партията била да се ограничат имиджовите щети в навечерието на изборите за европарламент.

Цветанов е известен за решението на Борисов. Засега няма негова публична реакция. Депутати от ГЕРБ обаче споделиха пред Епицентър.бг, че Цветанов ги е молил да се изказват в негова защита - такава позиция към този момент никой не е изразил.

Цветанов се е опитал да активира и структури да пращат в централата декларации в негова подкрепа, очаквайки да се надигна вълна в негова полза - това не се случва.

На фенстраницата във Фейсбук "Цветанов е невинен" има качена само една декларация от ГЕРБ-Благоевград и снимки на Цветанов от срещите му във Вашингтон.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов, който първи сподели на страницата си призива "Цветанов е невинен", след като разбра за гневната реакция на премиера по този повод, побърза да изтрие поста си.

Единствено Ирена Соколола, председателката на Жени ГЕРБ, пусна пост в защита на Цветанов, наричайки апартаментгейт "зловредна акция на социопати. Това предизвика гневна реакция в социалната мрежа.

Близкият до Цветанов в. "24 часа" прогнозира, че оставката му може да предизвика политическа криза в България. "Това е абсурдно", отговориха високопоставени източници от ГЕРБ пред Епицентър.бг."

Война между Цветанов и Борисов, каквито заглавия се появиха, няма да има," категорични са те. Борисов има начин как да убеди Цветанов, че най-добрият и за него ход е да се оттегли. Разговорът на четири очи ще реши всичко.

Проучване на „Епицентър.бг“ показва, че няма да има вълнения и в парламентарната група на ГЕРБ, която спокойно ще приеме решението на премиера. Повечето депутати са убедени, че с оглед на обществените настроения това е правилен ход.

Вече тръгнаха залагания кой ще е наследникът на Цветанов в парламента и как ще бъде осигуряван кворума. На председателския съвет от името на ГЕРБ участва Красимир Велчев.

Парламентът събра кворум и започна окончателното обсъждане на промените в Изборния кодекс.

България

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар