Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Първанов: Антикорупционният закон превръща доносите в професия

Първанов: Антикорупционният закон превръща доносите в професия

Дори в ГЕРБ мнозина са противници на този закон, казва лидерът на АБВ 

Готов съм да се обзаложа, че в момента на приемането на антикорупционния закон, той ще бъде последван от 1 000 доноса. Това каза лидерът на АБВ Георги Първанов на пресконференция на партия във връзка с отхвърленото от парламента предложение за Закон за предотвратяване на корупцията по висшите етажи на властта.

„Няма да остане политик или управленец, който заема нормално и прилично място, срещу който няма да бъде написан донос. Ако бъде приет този закон, писането на доноси ще се превърне в професия".

АБВ повече нямало да гласува доверие в аванс. „Вкарва се стратегия за правосъдието и съдебната реформа, а тя е слаба и е проект, който издиша от всякъде. Те казват да го гласуваме, защото трябва да се даде знак, пък после ще я коригираме с конкретните законопроекти. Когато тези законопроекти тръгнаха и ние казахме, че те не стават, те ни обвиниха, че вече сме подписали стратегията. С тази линия на поведение няма да стигнат далеч", посочи Първанов.

По думите му, дори в ГЕРБ, която е партия мандатоносител, има много противници на антикорупционния закон. "Направете справка от поведението на парламентарната група на ГЕРБ в края на миналия политически сезон, процедурните хватки и в крайна сметка отлагането на закона. Апелирам към колегите от ГЕРБ да се държим мъжки и да не си затваряме очите пред слабите проекти, които е предлагат от когото и да е", обобщи позицията си Георги Първанов. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner