Понеделник, 23 Септември 2019
Понеделник, 23 Септември 2019
Валери Симеонов: Няма да присъствам на Консултативния съвет в понеделник

Валери Симеонов: Няма да присъствам на Консултативния съвет в понеделник

Председателят на НФСБ сподели, че няма усещане, че управлява

Националният фронт за спасение на България ще се яви самостоятелно на европейските избори през май. Това каза лидерът на партията Валери Симеонов в предаването "Още от деня" по БНТ. Симеонов коментира състоянието на управляващата коалиция, като заяви, че лично той няма усещането, че е на власт и че управлението работи.

Във връзка със свикания в понеделник Консултативен съвет по национална сигурност Валери Симеонов сподели, че според него президентът Румен Радев участва в компрометиращи кампании срещу други партии, а трябва да е над политическите противопоставяния.

"За всяка от тези оставки и управляващи, и опозиция повтарят едно и също "няма нарушение на закона, но не е морално". За каква корупция тогава ще свиква Консултативния съвет?", попита Симеонов. Той каза, че няма да присъства на съвета в понеделник.

Валери Симеонов смята, че е неясно защо други министри, не Цветанов и Цачева, не са подали оставка и заяви, че член на кабинета е закупил апартамент 140 кв. м. на възлово място за 61 хиляди евро. Симеонов съзря приятелски огън.

Председателят на НФСБ сподели, че няма усещане, че управлява.

"Дали присъствието във властта задължително е свързано с пряко упражняване на изпълнителна власт, или в случая по-скоро става въпрос за подкрепа на управление, което към момента няма алтернатива" - с този риторичен въпрос Симеонов отговори на въпрос защо все още е част от управляващата коалиция. Той обаче не поема ангажимент, че правителството ще изкара пълния си мандат.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар