Събота, 25 Януари 2020

ndt banner2

Събота, 25 Януари 2020
Юрий Борисов пред Nbox: Избирам политиците по това дали ги боли за България

Юрий Борисов пред Nbox: Избирам политиците по това дали ги боли за България

Ексглавният редактор на в. „Дума“ напусна БСП с емоционално заявление до Миков

Само час след като изпрати до председателя на БСП Михаил Миков заявлението си за напускане на БСП, Юрий Борисов обясни пред Nbox защо е избрал да се присъедини към Социалистическа партия "Български път".

Той заяви, че основна роля за избора му е изиграл личностния фактор, а именно познанството му с председателя на лявата партия проф. Ангел Димов. „Вече избирам политиците по това дали ги боли, или не за България“, сподели Борисов.

По думите му вторият решаващ фактор за присъединяването му към „Български път“ е програмата на партията. „В нея има две основни неща, които липсват при останалите партии в политическия спектър. Първо, това, че политиката трябва да се подчинява на икономиката, и второ, ясната позиция за едни пълноценни и приятелски отношения с Русия“, категоричен е Борисов.

В заявлението си, изпратено до Миков по-рано днес, той пише, че решението му не е продиктувано от изгонването му от в. „Дума", а на разминаването между политиките на ръководствата на БСП и ценностите на редовите членове на партията, което всъщност е толкова очевидно, че дори не намира за необходимо да формулира мотиви. „…моето разбиране за политика - изобщо, не само на вестника, няма нищо общо с вашето!“, подчертава още в обръщение към Миков той. И пожелава успех на бившите си съпартийци, „които продължават да вярват и да се борят за радикална промяна на БСП.“

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner