Сряда, 16 Октомври 2019
Сряда, 16 Октомври 2019
Красимир Каракачанов: Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България

Красимир Каракачанов: Няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България

При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил. военнослужещи на границата

Първи коментар за кризата с мигрантите в Гърция направи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той разкрива какви са мерките, взети от спешния щаб на премиера Бойко Борисов, който е в постоянен контакт с Каракачанов и вътрешения министър Младен Маринов.

"Във връзка с притесненията в обществото, че напрежението в лагера „Диавата“ в Гърция край границата с Македония ще се пренесе и на родна земя, като заместник министър-председател, министър на отбраната и лидер на ВМРО – БНД, искам да заявя, че към момента няма непосредствена опасност от мигрантска вълна за България.

При нужда армията има готовност да изпрати до 3 хил. военнослужещи на границата.

През последните 4 дни сме в непрекъснат контакт с премиера Бойко Бойко Борисов и министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Всички сме на мнение, че няма място за притеснение. Има оперативни планове за съвместни действия на МВР и МО, ако напрежението в Гърция ескалира и се наложи България да реагира превантивно или при настъпила кризисна ситуация.

Следим обстановката. Към момента няма опасност за България.

Въпреки всичко за да има допълнителна гаранция на националната сигурност на страната ни, утре сутринта заедно с началника на генералния щаб на армията ген. Боцев ще докладваме на министър-председателя на Р България Бойко Борисов, че Българската армия има готовност при нужда да изпрати на границата 3 хил. военнослужещи с необходимите единици транспортна техника и спомагателни съоръжения, в помощ на силите на реда, за възпиране на евентуални големи групи от нелегални мигранти", написа Каракачанов в официалната си фейсбук страница.

Източник: pik.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар