Петък, 19 Юли 2019
Петък, 19 Юли 2019
Елена Йончева: Спечелим ли тези избори, печели цяла България

Елена Йончева: Спечелим ли тези избори, печели цяла България

"Важно е не просто да победим ГЕРБ, а да отстраним политическия модел, който те създадоха”, коментира Йончева

Европейските избори са важни за България, защото от хората, които ще изпратим в ЕП, зависят много важни за страната ни неща. Това каза водачът на листата на БСП за предстоящите европейски избори Елена Йончева на среща с жители на район "Слатина" в столицата, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Тя добави, че тези избори са важни и защото ще бъдат вот на недоверие към управляващите и ГЕРБ.

„Спечелим ли тези избори, печели цяла България. Важно е не просто да победим ГЕРБ, а да отстраним политическия модел, който те създадоха”, коментира Йончева.

Тя обясни, че България има 17 места в ЕП, но това дали са малко или много, зависи много от хората, които ще изпрати народът ни там и това- към коя политическа група ще принадлежат.

Елена Йончева добави, че групата на Социалистите и демократите в ЕП има много успехи в този мандат.

„Един от тях е въпросът с двойните стандарти, който подехме ние тук в парламента, а те го продължиха в Брюксел. Затова колкото по- голяма сила имат българските евродепутати в групата на социалистите, толкова по-добре за България. Ние се борим и ще се борим за справедливост, по-добър живот и срещу двойните стандарти”, категорична бе тя.

Пред жителите на Слатина Елена Йончева каза още, че въпреки огромната помощ, която получаваме от ЕС, заради режима у нас, ние сме третирани като втора категория хора и Европа трябва да разбере за това. Тя бе категорична, че силата на българските представители в ЕП се обезсмисля, ако нямаме силно правителство, което да работи за хората. Народният представител даде пример с пакета „Мобилност”, който по думите й, не може да бъде решен в полза на България в европарламента.

„Имаше шанс той да бъде решен на високо ниво по време на европредседателството. Правителството, обаче не искаше да влиза в конфликт с европейските ни партньори, а само да си направи ПР”, заяви Елена Йончева.

Във връзка с напускането на парламента от Делян Добрев, Елена Йончева коментира, че оставката му е в резултат на една дълга битка, която се е водила с факти и документи. „Това е една малка победа, защото оставката на Делян Добрев показа, че справедливост може да има”, категорична бе тя.

Йончева добави, че другата малка битка, която е спечелила, е това, че осъди премиера Бойко Борисов а лъжа.

„Беше ни ясно, че няма как да не го осъдим, защото той не просто излъга, защото всички сме свикнали да го чуваме сутринта да казва едно, на обяд друго, а вечерта трето, а това, че под тази лъжа премина една предизборна кампания”, коментира още Йончева.

Тя бе категорична, че всички българи можем да осъдим Борисов чрез избори.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар