Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Красимир Каракачанов: Целият скандал с апартаментите избухна заради битката за главен прокурор

Красимир Каракачанов: Целият скандал с апартаментите избухна заради битката за главен прокурор

"Разбирам протестите на гражданите, но не приемам пияни младежи с боксове да нападат полиция“, заяви вицепремиерът

„Шефът на полицията на Габрово е допуснал грешка. Тримата арестувани цигани в Габрово трябваше да бъдат задържани за 72 часа, тъй като имат условни присъди, а на единия още не е написана. Разбирам протестите на гражданите. И аз съм организирал такива, но не приемам пияни младежи с боксове през нощта да нападат полиция“.

Това заяви в предаването "Тази неделя" по БТВ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Не приемам да пиеш 5 ракии, да сложиш качулката и да биеш. Затова, когато замествах премиера, наредих полицията да действа безкомпромисно. Подобни проблеми с ромските малцинства не могат да се решат само от МВР, а и от общинската власт“, продължи Каракачанов.

"Целият скандал с апартаментите не заради европейските или местните избори. Този скандал според мен избухна заради битката за главен прокурор. Видяхте, че бяха ударени много лица от съдебната система. В цялата тази работа Цветан Цветанов стана косвена жертва.

И обясни, че има данни за това. "Имам право да получавам информация. Темата с апартаментите тръгна от Цветанов, за да стане известна“, добави Каракачанов.

"Аз също съм организирал протести срещу циганската престъпност, но не приемам български момчета с качулки, пили алкохол, носещи тояги и боксове, да се саморазправят с полицията. Не можеш да протестиращ срещу циганската престъпност и да вършиш цигански работи. Аз съм против всякакво ескалиране на напрежението, насилие и саморазправа. Законът трябва да важи за всички", категоричен беше Каракачанов.

"Отдавна казвам, че първите, които трябва да сигнализират за проблемите с циганската престъпност, са местните власти. Те са първите, които виждат, че цигани се заселват незаконно и започват да сковават бараки. Внесли сме промени, с които искаме нещата да се променят. Повечето цигани са социално слаби и не могат да си плащат глобите. Те и не работят, но имат сили и енергия да бият и да вършат глупости. Тогава ще трябва да полагат обществено полезен труд. Всичко това е заложено в концепцията за социализиране на циганите. Пак ще повторя, че ако тази концепция не бъде приета в Министерски съвет, ще подам оставка. Това не е политически трик. Последните 20 години стана ясно, че всички проекти за циганска интеграция не работят. В моята концепция няма нито един ред, за който да се каже, че е дискриминационен. Категорично нямаме нищо общо с клипа на побоя в Габрово", заяви още министърът на отбраната.

За мен правителството си върши много добре работата и не виждам смисъл премиерът Бойко Борисов да подава оставка. Обединени патриоти не се явихме заедно на евроизборите, защото Валери Симеонов не искаше коалиция с Волен Сидеров, но не искам да коментирам партньорите си", разкри Каракачанов.

„Враждата между Валери Симеонов и Николина Ангелкова е отдавна и ми е неудобно да коментирам коалиционните си партньори“, каза още вицепремиерът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар