Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Премиерът пита БСП сам ли да пази границата с пушка в ръка

Премиерът пита БСП сам ли да пази границата с пушка в ръка

Децентрализацията на общините няма как да се случи, смята Бойко Борисов 

Според мен България реагира и се справя напълно адекватно на ситуацията с бежанците. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на откриване на нови пречиствателни станции за води в град Габрово, във връзка с искането на БСП премиерът да поеме координацията по въпросите с бежанците и свикване на КСНС.

„Понеже се чудят кого да ударят и към кого да се насочат, за да ги забележат, трябва да кажат нещо срещу ГЕРБ”, категоричен бе Борисов във връзка с искането на БСП. 

„Може би трябва да направя предложение да махнем министрите, да махнем „Граничната полиция” и аз да отида на границата с една пушка и да ги пазя. Виждате, че това е проблем в цяла Европа все едно да говорим за наводнения или земетресения”, коментира Борисов. 

„Ние полагаме огромни усилия, но живеем във време, в което не е имало такова преселение от векове. Това вие всички сте го видели и го виждате. Те са опозиция идват избори и този месец нещата ще са малко по-различно”, поясни той. 

В отговор на въпрос дали трябва да бъде въведена финансова децентрализация при местното самоуправление на кметовете той отговаря: „Всичко много го искаме, но при два милиона пенсионери, при толкова много социално слаби и при 700-800 хиляди инвалидни пенсии някои трябва да даде пари. Предложението не е лошо, но няма как да се случи”, заяви премиерът. 

Той коментира и инвалидните пенсии и това дали всички са реални като каза, че установяването на това е една от задачите на вицепремиера Ивайло Калфин, финансовият министър Владислав Горанов и здравния министър Петър Москов, като посочи, че те се справят много добре с нея. 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар