Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Александър Манолев обясни с емоционален пост решението си да се оттегли от поста

Александър Манолев обясни с емоционален пост решението си да се оттегли от поста

"Ловът на вещици придоби плашещи размери", пише Манолев

Зам.-министърът на икономиката Александър Манолев, който днес подаде оставка заради проверката, която Върховна касационна прокуратура стартира по повод появили се в медиите публикации, свързани със злоупотреба с евросредства, обясни с емоционален пост във Фейсбук решението си да се оттегли от поста.

"Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си", пише Манолев, цитиран от Канал 3.

"Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад", добавя Манолев. Той благодари на всички, гласували за него на предходните парламентарни избори.

"Съжалявам, че днес трябва да направя това действие, но наистина не бях готов за всичко това", посочва в заключение Манолев.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ето и пълния текст на коментара му, който се появи на личния му профил във Фейсбук:

Днес депозирах своята оставка като заместник-министър на икономиката. Едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта.

Преди няколко месеца ми казаха, че обикалят с папки за мен медии и ми готвят нова атака. Подминах го – след всичко, което се опитаха да причинят на семейството ми си мислех, че няма с какво да ме изненадат. Но отново надскочиха себе си. Възпитавали са ме да се боря и да не се предавам. Но искам това да е за неща, които съм направил или в които съм се провалил. Да защитавам работата си, решенията си, позициите си.

А не да се обясняваш дали някога си познавал някого, дали притежаваш нещо, дали си честен, дали си почтен… Неща, които цял живот съм вярвал, че се показват с действия, а не се обясняват на думи. Народът е казал – да те поставят в ситуация да обясняваш, че нямаш сестра. Стига толкова.

Който иска факти и документи – ще му ги предоставя. За останалите – да вярват на каквото и на когото искат. Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад.

И нещо, което знам, че няма да стигне до съзнанието на тези, които трябва и все пак съм длъжен да го кажа. Не си даваме сметка колко много постигна държавата за тези 10 г. в икономически план. Най-накрая започнахме да преодоляваме ниските нива, от които започнахме. Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Успех на колегите ми от ГЕРБ и останалите коалиционни партньори. Вярвам, че с всички съм имал добър диалог и свършихме много, за да върви държавата във възходящ план. Благодаря на министър-председателя за доверието. И най-важното – благодаря на всички тези хора, които гласуваха лично за мен на предходните парламентарни избори. Съжалявам, че днес трябва да направя това действие, но наистина не бях готов за всичко това.

П.С. За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен – колеги, пиша "есе“ до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner