Вторник, 12 Ноември 2019
Вторник, 12 Ноември 2019
Валери Симеонов: Ако този вот е вот на доверие, дайте да правим само европейски избори, да не правим местни и парламентарни

Валери Симеонов: Ако този вот е вот на доверие, дайте да правим само европейски избори, да не правим местни и парламентарни

Попитан дали е по-силен без коалиционните партньори на евроизборите, той заяви: "Ще видим, ще се преброим"

Нагласата е празнична, начало на кампания, пълна мобилизация има НФСБ и колегите от "Средна европейска класа". Естествено, че се борим за присъствие в Европейския парламент и, ако народът каже двама или трима, ще бъдем благодарни.

Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов след регистрацията на листата на Коалиция "Патриоти за Валери Симеонов" евроизборите в ЦИК, предаде репортер на Novini.bg

В отговор на въпрос дали отделното явяване на изборите на НФСБ, Атака и ВМРО ще навреди на общата кауза на Обединени патриоти, Симеонов каза: "Не е в нас вината, питайте тези, заради които се явяваме отделно".

Попитан дали е по-силен без коалиционните партньори на евроизборите, той заяви: "Ще видим, ще се преброим".

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ние представляваме една интересна листа на патриоти-прагматици, хора от дребния и средния бизнес, които са се доказали, утвърдили са се в работата си и успоредно с това се занимават с политика. В листата имаме и представители на доста етноси, включително и на ромския етнос, посочи лидерът на НФСБ.

Той коментира и участието на партията в управляващата коалиция. Ние сме в тази коалиция на базата на споразумение за съвместно управление. Това беше единствената работеща коалиция за 44-то Народното събрание. Хората са гласували за управление. А в случая става въпрос за европейски избори, подчерта Валери Симеонов.

Попитан дали би могло да се стигне до предсрочни парламентарни избори, ако на евровота партиите от управляващата коалиция постигнат ниски резултати, Симеонов заяви, че това зависи от позицията на всяка една от партиите. Нашето разбиране е, че парламентарните избори са с една цел - създаване на парламент и управление на държавата, европейските са присъствие в Европейския парламент. Това са различни избори. Не би трябвало да се прави връзка между тях. Ако този вот е вот на доверие, дайте да правим само европейски избори, да не правим местни и парламентарни. Или да правим само местни, или да правим само парламентарни. Цялата тази демокрация е заложена в Конституцията и тя е блестящо аргументирана и доказана във всички демократични държави. Ако един избор предопределя всички останали избори или пък води до промяна на някакво съотношение в партийното позициониране, дайте да правим само този тип избори, заяви Валери Симеонов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар