Петък, 20 Септември 2019
Петък, 20 Септември 2019
Путин иска да знае позицията на Зеленски за уреждането на конфликта в Източна Украйна

Путин иска да знае позицията на Зеленски за уреждането на конфликта в Източна Украйна

Руският президент Владимир Путин заяви на пресконференция в Пекин, че иска да знае позицията на новоизбрания украински президент Володимир Зеленски за уреждането на конфликта в източна Украйна, съобщава БТА.

"Ако ние се срещнем един ден, ако започнат някакви преговори, което не изключвам, ние трябва да поговорим най-вече за това как да приключим конфликта в Югоизточна Украйна", заяви Путин в края на посещението си в Китай, където участва в международния форум "Един пояс, един път". Той отбеляза, че за уреждането на конфликта има "само един начин - изпълнението на Минските договорености". 

"Жителите на Украйна окачват от бъдещия президент на страната решение на конфликта в Донбас, защото "всички са уморени" от тази ситуацията", каза Путин. Той посочи също, че Москва обмисля възможността да облекчи процедурата за получаване на руско гражданство за всички украински граждани, а не само за жителите на сепаратистките области в източната част на страната. 

В сряда Путин подписа указ, който опростява процедурата за получаване на руски паспорти от жителите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република (ДНР и ЛНР) в Източна Украйна.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар