Вторник, 20 Август 2019
Вторник, 20 Август 2019
Бойко Борисов: Щом на папата кусури намираме в България, просто не знам Господ, ако слезе, какво ще му измислим?

Бойко Борисов: Щом на папата кусури намираме в България, просто не знам Господ, ако слезе, какво ще му измислим?

Той изрази мнение, че посланията на папа Франциск са били човечни, а призивът му да се отнасяме добре с мигрантите е бил възприет по начин, по който "тук веднага се опитаха да извадят лошото послание"

Критичните коментари към визитата на папа Франциск са преминали границите на допустимото, смята премиерът Бойко Борисов. В тв предаването "Лице в лице" той изрази мнение, че Светият отец не е бил разбран правилно по въпроса с миграцията.

"Вчера си мислех щом на папата кусури намираме в България, просто не знам Господ, ако слезе, какво ще му измислим?", възкликна Борисов.

Той изрази мнение, че посланията на папа Франциск са били човечни, а призивът му да се отнасяме добре с мигрантите е бил възприет по начин, по който "тук веднага се опитаха да извадят лошото послание". Премиерът беше категоричен, че в думите си височайшият гост не е имал предвид икономическите мигранти. Според него няма нормален човек, който да не даде подслон на бягащ от война или природно бедствие човек, но по съвсем друг начин стоят нещата при опитите за незаконно преминаване на границите ни.

"При икономическата миграция отиваш само ако те искат. Затова нашата граница се пази най-добре в Европейски съюз. Неслучайно дойде премиерът на Бавария и каза че България е за пример в Европейския съюз. Този, който преди 2 години беше най-остър срещу България, дойде, убеди се, видя, излезе човекът и каза: "Да, заслужавате да отидете в Шенген". С една дума, посланията на папата бяха човечни", обясни Бойко Борисов.

По политическите проблеми министър-председателят коментира борбата с корупцията. Той се изказа критично за начина, по който беше задържана бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Той призна, че това е от изключенията, в които се е обадил на МВР, за да изкаже критика.

"Дори най-тежкият престъпник заслужава защита на личността. След като на тази крехка жена й сложиха белезници на краката и на ръцете, а до нея вървят двама гиганти от съдебна полиция, не е удобна гледка", каза Борисов и подчерта, че подобни действия рискуват да повлияят на общественото мнение при разсъждаването върху обективните факти.

Той не се нае с отговор на въпроса дали излезлият в отпуск, докато тече проверка за жилището му, Пламен Георгиев ще се върне начело на КПКОНПИ, ако не се установят нарушения, но обърна внимание, че "над 2 милиарда е спестила КПКОНПИ на държавата и не ГЕРБ е избрала Пламен Георгиев, а парламентът".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар