Сряда, 23 Октомври 2019
Сряда, 23 Октомври 2019
Андрей Райчев: Дали 26 май ще е Денят на прошка или обвинение – суверенът ще се изкаже

Андрей Райчев: Дали 26 май ще е Денят на прошка или обвинение – суверенът ще се изкаже

На 27 май ще се намираме в нова политическа ситуация, но не се знае каква ще е тя, смята социологът.

Дали 26 май ще е Денят на прошка или обвинение – суверенът ще се изкаже. Това каза пред Радио "Фокус" социологът Андрей Райчев.

По думите му на 27 май ще се намираме в нова политическа ситуация, но не се знае каква ще е тя.  "В решаваща степен изходът зависи от това, колко човека ще гласуват на изборите – ако гласуват два милиона или по-малко, БСП ще спечели от вота, но ако гласуват три милиона, ГЕРБ ще спечели. Това е изключително тънка психологическа и политическа ситуация и Денят на прошка, както казва премиерът Борисов, е 26-ти май. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Андрей Райчев обясни, че с отсъствието си от парламента БСП е разчитала, че ДПС или "Воля" ще се решат да дестабилизират правителството, защото излизането на още една партия от парламента ще го приключи.  Социологът обясни, че ДПС със сигурност ще преминат бариерата, но има голяма разлика дали ще са с 300 000 гласа или над 350 000 – тази разлика ще покаже дали е минала раната "Местан". 

За ВМРО Андрей Райчев заяви, че Ангел Джамбазки се справя добре, но не използва скрития коз – консервативната част от българските десни избиратели. Ако за 20 дена успее да развие тази тема, ще бъде по-сполучливо за тях", обобщи той.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар