Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

Тръмп нареди нови мита върху китайски стоки за още $300 млрд.

Тръмп нареди нови мита върху китайски стоки за още $300 млрд.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп нареди вчера на постоянния представител за търговските преговори Робърт Лайтхайзър да започне процедурата за увеличаване на митата върху останалите вносни продукти от Китай на стойност приблизително 300 милиарда долара, предаде Ройтерс.

"По-рано през деня по указание на президента Доналд Тръмп САЩ повишиха от 10 на 25 процента вносните мита за китайски стоки на стойност около 200 милиарда долара. Президентът ни нареди да започнем процеса на увеличаване на митата върху почти целия останал внос от Китай, оценяван на около 300 милиарда долара", се казва в официалното съобщение на постоянния търговски представител на САЩ.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Уточнява се, че информация за процедурата и периода на публично обсъждане преди окончателното одобрение ще бъде публикувана във Федералния регистър, а повече подробности ще бъдат публикувани на сайта на Постоянния представител за търговските преговори (USTR) в понеделник.

Също вчера Тръмп написа в Туитър, че през последните два дни САЩ и Китай са провели "откровени и конструктивни разговори за статуса на търговските отношения между двете страни", похвали отношенията си с китайския президент Си Цзинпин, с когото има "много здрава връзка", увери, че преговорите ще продължат в бъдеще и добави: "Междувременно САЩ наложиха МИТА на Китай, които може да бъдат или да не бъдат отменени в зависимост от това какво ще се случи с бъдещите преговори".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner