Сряда, 22 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 22 Януари 2020
Кунева събира 1000 подписа срещу всеки глас против закона й

Кунева събира 1000 подписа срещу всеки глас против закона й

Така щяла да покаже, че обществото подкрепя антикорупционните текстове

108 000 подписа в подкрепа на антикорупционния закон иска да събере Меглена Кунева. За това информира пресцентърът на Движение "България на гражданите", като целта е срещу всеки депутатски глас, отхвърлил предложението, да се съберат по 1000 граждански подписа в негова подкрепа.

"От ДБГ предлагаме да се осъществи широк дебат по време на кметските избори дали ни е необходим този закон и то със същата интензивност и строгост, с която го предложих. Това означава, че в него влизат кметовете, главните архитектите, болниците, които разполагат с публичен ресурс. Ако цената на съгласието е законът да бъде слаб, не съм съгласна с това. Ние трябва да имаме сериозен и работещ закон, за да знаят хората, че не са недосегаеми. Въпросът за анонимните сигнали е въпрос, който се решава между първо и второ четене", обясни Кунева пред БНР.

Nbox припомня, че предложението на Меглена Кунева бе подкрепено единствено от депутатите на ГЕРБ и Реформаторския блок, докато тези на АБВ и Патриотичния фронт гласуваха против или въздържал се. Така на практика широкорекламирания закон за борба с корупцията по високите етажи на властта бе бламиран още на първо четене.

В последствие премиерът Бойко Борисов заяви, че законът ще бъде внесе отново след три месеца, след редактирането на някои от текстовете.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner