Понеделник, 19 Август 2019
Понеделник, 19 Август 2019
Иван Кръстев към КНСБ: Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците

Иван Кръстев към КНСБ: Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците

На срещата се констатираха множество съвпадения между „Визия за Европа”- програмата на БСП за тези избори и манифеста на КНСБ

"Радващо е, че общата ни цел е защита на работниците." Това каза кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Иван Кръстев след среща с ръководството на КНСБ. Днес по тяхна покана се проведе разговор на Кръстев и Цветелина Пенкова от листата на левицата.

На срещата се констатираха множество съвпадения между „Визия за Европа”- програмата на БСП за тези избори и манифеста на КНСБ. По отношение на съдбата на българската енергетика, Иван Кръстев, който е от Стара Загора, отбеляза: Не искаме да видим родния ни край като демографска и икономическа пустиня. Това е въпрос и на национална сигурност - около 40 процента от електроенергията в България се произвежда от трите ТЕЦ-а”. Той подчерта, че вчера е бил на среща в Гълъбово и Раднево, където са били обсъдени проблемите за топлоелектрическите централи. „Обезпокоени сме поради липсата на действия относно енергийното сърце на България. Стара Загора е икономически най- развитият регион в страната след София и това се дължи на съществуването на комплекс „Марица Изток”, обясни още Кръстев.

На конкретен въпрос по отношение на санкциите срещу Русия, Цветелина Пенкова отговори: ”Тезата на БСП винаги е била ясна – ние сме против санкциите срещу Русия. Те не дават резултат." Тя изрази надежда санкциите да бъдат преразгледани. Пенкова обърна специално внимание на принципа- еднакъв труд, еднакво заплащане. Това ще е и основната й битка в ЕП.

На срещата присъстваха и народните представители на левицата Крум Зарков и Георги Гьоко

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар