Понеделник, 22 Юли 2019
Понеделник, 22 Юли 2019
Пенкилерът Марешки – гамен за евтина политическа употреба

Пенкилерът Марешки – гамен за евтина политическа употреба

Ако има роден политик, за когото да важи „вълкът козината си мени, но нрава не“, то това несъмнено е Веско Марешки

Днес въпросният господин се заявява като радетел за традиционните ценности, за борец срещу либерализма и кривите му ценности.

Преди година, обаче, антилибералният Марешки публично обяви, че ще подкрепи Истанбулската конвенция – наполовина, каквото и да значи това. Не на либерализма, да на джендърството, артикулира „възгледите си“ Марешки.

Изненада ли е това ? Не, разбира се. Представящият се като крайнодесен днес Марешки, ратник срещу либералните ценности в Европа, създаде през 2007г. т. нар Либерален алианс, днес известен ни като ПП Воля. Това ще да е някакъв странен политически мелез, антилиберален и антиглобален лидер на Либерален алианс – гарантирано от Марешки.

Това е само част от хамелеонският порив на Марешки в родната политика. Днес той подхвърля гръмки изказвания и фрази срещу левите в Европа, срещу социалистите, които прокарвали политики, разбиващи ценностната система на Европа и нейните граждани.

Нищо че води сиромахомилска кампания с фокус върху бедните – спирал грабежа, продавал им евтини горива и хапчета. Неузрелият либерал Марешки, самопровъзгласил се „десен политик“, на местните избори през 2011г. бе подкрепен от широка гама леви политически партии, сред които ПД „Социалдемократи“, Българска социалдемокрация – Евролевица и други подобни организации, които са радетели именно за „европейските“ ценности, които днес Веско Марешки отрича.

Същият Марешки, който влезе в Народното събрание като проевропейски политики, евроатлантик, докато не се изпъчи на Червения площад, където заклейми Европа и НАТО.

Днес той продава своя политически продукт като родолюбив, като истински и атвтенчино родолюбив, роден политик, крайнодесен деец, приближен до т. нар. крайни националисти.

Вероятно в този контекст „истинският родолюбец“ Марешки включи в листата си антиевропейски, антибългарски, протурски политик, гордо представящ себе си за почитател на политиката на турския диктатор Ердоган. „Родолюбецът“ Марешки и Ердоган ? Да, защо не, стига политическата игра да върви и колелото да се върти.

И каква излезе тя ? Ами такава, имаме на сцената фигура, която е завършен политически хамелеон.

Тръгнал като либерал, подкрепен от социалисти, узрял десничар, еволюирал в родолюбец, работещ рамо до рамо с родните мекерета на Ердоган. И всичко това не може да скрие манталитета на средностатистически гамен.

Няма да е лъжа, ако за финал се обобщи, че Марешки счупи политическия спектър от силовите упражнения да подаде носа си над повърхността.

Тотална безпринципност, смяна на политически възгледи, прегръдки с врагове на България, всичко това с една цел – да е в играта…

Не, благодарим, г-н хамелеон!

Източник: 7dnibulgaria.bg

Свързани статии (по етикет)

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

 • Стево Пендаровски: Сега е ред на Европа да изпълни това, което е обещала

  Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че е недоволен от скоростта, с която се движат страните от Западните Балкани към европейското семейство, като подчерта, че Европа трябва да бъде по-решителна по този въпрос, предаде агенция МИА

 • Виктор Орбан: Унгария вече не зависи от европейското финансиране

  Според него много от проблемите на Европа са свързани с лидери в ЕС, които подкрепят миграцията

Оставете коментар