Вторник, 25 Юни 2019
Вторник, 25 Юни 2019
Тереза Мей предложи ново споразумение за Брекзит, но не изключи втори референдум

Тереза Мей предложи ново споразумение за Брекзит, но не изключи втори референдум

Британският премиер Тереза Мей предложи на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит, за да може страната да излезе от ЕС както британците гласуваха на референдум преди три години, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Има последна възможност да се намери начин да се отговори на вота на британците", добави пред журналисти Мей.

Тя също така предложи на депутатите да гласуват по организирането на втори референдум за Брекзит и за временното оставане на Великобритания в митнически съюз с ЕС.

Мей уточни, че правителството й ще включи в новия текст на споразумението за Брекзит изискване депутатите да гласуват дали да се организира втори референдум, предаде Ройтерс.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Разбирам силните настроения в Камарата на представителите по този важен въпрос. Така че депутатите, които искат втори референдум за потвърждаване на споразумението, трябва да разберат, че е нужно споразумение и следователно трябва да се гласува законопроект за излизане от ЕС, за да може това да стане", каза Мей.

Великобритания няма да напусне ЕС, освен ако споразумението за Брекзит получи подкрепата на парламентарно представените политически партии, добави тя.

Мей съобщи, че законопроектът за Брекзит, който тя смята да внесе в парламента в началото на юни, ще включва "значителни промени за защита на икономическата и конституционна цялост на Обединеното кралство".

"Истината е, че след три опита да се получи парламентарна подкрепа няма да напуснем ЕС, освен ако имаме споразумение, което може да осигури по-широка партийна подкрепа", заяви британският премиер.

Свързани статии (по етикет)

  • Борис Джонсън: Ще изведа Великобритания от ЕС на 31 октомври със или без сделка

    "И начинът нашите приятели и партньори да разберат колко сме сериозни е да се откажем от пораженчеството и негативността, която ни е обгърнала в огромен облак от много време и да се готвим уверено и сериозно за излизане без сделка", каза Джонсън

  • Еврохолд купи ЧЕЗ Груп в България

    Най-големият публичен холдинг в България и една от водещите независими бизнес групи в Централна и Югоизточна Европа - Еврохолд България АД, се споразумя да придобие бизнеса на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България. Двете страни подписаха договор днес, съобщиха от пресцентъра на холдинга

  • Надпреварата за наследник на Тереза Мей започна

    Водещият поддръжник на Брекзит Борис Джонсън обеща да намали данъците за лицата с по-високи доходи, ако стане премиер.

Оставете коментар