Вторник, 25 Юни 2019
Вторник, 25 Юни 2019
Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с помощта на ЮНЕСКО

Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с помощта на ЮНЕСКО

Генералният секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле пристигна на двудневно посещение в България по покана на президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС. 

Държавният глава и ръководителят на световната организация проведоха среща на четири очи в президентството. По време на разговора Радев и Азуле са обсъдили основните приоритетни проекти в образованието, науката, дигитализацията на културното ни наследство. 

„Обсъдихме до какви положителни резултати може да доведе дигитализацията специално за България. Миналата година градският туризъм надхвърли като обем морският. Предизвикателството от бурното развитие на новите технологии във всички сфери води до тяхното формиране на нашите ценности“, заяви президентът в отговор на БГНЕС. 

Радев съобщи още, че са обсъдили и последните открития в Черно море, подводното археологическо наследство. 

„Откритото е на световно ниво. Имаме подкрепата на г-жа Азуле откритията да бъдат изучени пълномащабно и като следваща стъпка да развием подводен туризъм. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От своя страна генералният секретар на ЮНЕСКО заяви, че приоритет на организацията е развитието на новите технологии като етична рамка и равенството между мъжете и жените. 

Участието на Одри Азуле в тържественото отбелязване на 24 май е израз на уважение към приноса на страната ни за развитието на световната култура. 

В рамките на официалното посещение ще бъдат обсъдени и перспективите за бъдещо разширяване на сътрудничеството между България и ЮНЕСКО в областта на образованието, науката и опазването на културното наследство. 

В програмата са включени срещи на Азуле с премиера Борисов, вицепремиера Захариева, вицепрезидента Илияна Йотова, ректора на СУ „Св. Кл. Охридски“ проф. Атанас Герджиков.

Свързани статии (по етикет)

 • Румен Радев наложи вето на промените в Закона за Черноморското крайбрежие

  Президентът Румен Радев наложи вето върху два параграфа от Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 • Радев в Женева: Защитата на човешките права е непостижима без дълготраен мир

  България ще продължи да бъде част от усилията на ООН за засилване на международната солидарност за постигане на устойчив глобален подход и превенция в защита на човешките права. Това заяви президентът Румен Радев в изказването си пред Съвета на ООН по правата на човека.

  В Женева се провежда 41-ата сесия на международния орган, където българският държавен глава е на посещение.

   

 • Кирил Добрев – екипният играч в Левицата

  В публичното пространство и сред анализаторите на процесите в БСП на Кирил Добрев все още се гледа като на едно от младите лица в БСП, но той вече е утвърден политик, натрупал голям партиен опит, преминал през кризи и неравности, но и през постижения и успехи

Оставете коментар