Петък, 06 Декември 2019

ndt banner2

Петък, 06 Декември 2019
Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с помощта на ЮНЕСКО

Радев: Можем да развиваме подводен туризъм с помощта на ЮНЕСКО

Генералният секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле пристигна на двудневно посещение в България по покана на президента Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС. 

Държавният глава и ръководителят на световната организация проведоха среща на четири очи в президентството. По време на разговора Радев и Азуле са обсъдили основните приоритетни проекти в образованието, науката, дигитализацията на културното ни наследство. 

„Обсъдихме до какви положителни резултати може да доведе дигитализацията специално за България. Миналата година градският туризъм надхвърли като обем морският. Предизвикателството от бурното развитие на новите технологии във всички сфери води до тяхното формиране на нашите ценности“, заяви президентът в отговор на БГНЕС. 

Радев съобщи още, че са обсъдили и последните открития в Черно море, подводното археологическо наследство. 

„Откритото е на световно ниво. Имаме подкрепата на г-жа Азуле откритията да бъдат изучени пълномащабно и като следваща стъпка да развием подводен туризъм. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

От своя страна генералният секретар на ЮНЕСКО заяви, че приоритет на организацията е развитието на новите технологии като етична рамка и равенството между мъжете и жените. 

Участието на Одри Азуле в тържественото отбелязване на 24 май е израз на уважение към приноса на страната ни за развитието на световната култура. 

В рамките на официалното посещение ще бъдат обсъдени и перспективите за бъдещо разширяване на сътрудничеството между България и ЮНЕСКО в областта на образованието, науката и опазването на културното наследство. 

В програмата са включени срещи на Азуле с премиера Борисов, вицепремиера Захариева, вицепрезидента Илияна Йотова, ректора на СУ „Св. Кл. Охридски“ проф. Атанас Герджиков.

Свързани статии (по етикет)

  • Радев: София е в топ 10 на столиците в Югоизточна Европа за стартиращ бизнес

    За мен е удоволствие да домакинствам и да открия първата среща между български стартиращи компании и германския бизнес. Това каза президентът Румен Радев, по време на откриването на срещата на български стартиращи фирми с представители на водещи немски компании с бизнес в България, предаде "Фокус"

  • Румен Радев: Не сушата е причина за водната криза

    Водата е стратегически ресурс, а кризата в Перник е сигнал, че трябва да преосмислим цялостния модел на управление и стопанисване на водния ресурс

  • Румен Радев: Иновациите са ключов инструмент за устойчиво бъдеще

    За мен е изключително удоволствие да бъдем заедно на поредния форум, за да отчетем прогреса, да очертаем посоките на бъдещето и да отличим хората, които допринасят изключително много за този прогрес. Това каза президентът Румен Радев, по време на 15-ия национален иновационен форум „Иновации и икономически растеж“, предаде Агенция „Фокус“

Оставете коментар