Понеделник, 18 Ноември 2019
Понеделник, 18 Ноември 2019
БСП иска оставката на Горанов заради гафа с партийните субсидии

БСП иска оставката на Горанов заради гафа с партийните субсидии

Самият Горанов обясни, че това се дължи на пропуски в законодателството

Финансовият министър Владислав Горанов да подаде оставка заради неправомерно изхарчени средства настояват от БСП.

Депутатите от левицата, които от утре се връщат в парламента, обявиха, че ще търсят отговорност от министъра за скандала с партийните субсидии.

Има огромно напрежение в българското общество по темата, а вината е изцяло на финансовия министър, подчерта пред репортери зам.-председателят на ПГ на БСП Драгомир Стойнев.

По думите му левицата е готова да върне средствата, които се оказват надвзети.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Припомняме, че преди седмица стана ясно, че партиите са получавали субсидии над определения в закона размер - 11 лева на получен глас.

Самият Горанов обясни, че това се дължи на пропуски в законодателството, а още в понеделник правителството обяви, че е готово с проект за промяна в закона, която да поправи нещата. Кабинетът предлага промените да важат със задна дата, което означава, че партиите ще трябва да връщат надвзетите средства.

Стойнев обяви още, че от утре депутатите на БСП се връщат в пленарна зала, а от днес ще се включат в заседанията на парламентарните комисии.

На заседанието на парламентарната група са обсъдени законопроекти, свързани със здравеопазването, социалната политика, а основният приоритет ще бъде борбата с корупцията. 

Драгомир Стойнев коментира и изборните резултати. Изпращаме първите пет евродепутати от листата ни в ЕП, те ще представляват не само БСП, а и българските граждани, подчерта социалистът.

източник: "Дума"

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар