Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Иво Христов: Изборният резултат е морално поражение за България

Иво Христов: Изборният резултат е морално поражение за България

Дори да се констатират нарушения на изборите, няма да последва нищо, защото изборите са спечелени с манипулация на много нива, смята новоизбраният евродепутат от левицата

Огорчен съм от изборните резултати. Очаквах ГЕРБ да се срине напълно, защото никое общество не би толерирало подобна партия. Коментарът направи евродепутатът от БСП Иво Христов в ефира на bTV. 

Удовлетворението от това, че съм избран не може да засенчи огорчението от общия резултат, който е победа на апатията над здравия разум, на автокрацията над демокрацията, подчерта Христов.

От гледна точка на политолога - това е победа на ГЕРБ над БСП и останалите партии, но от гледна точка на историята - е морално поражение на България, добави той.

Според него няма общество, което да толелира корупцията - осветлена, документирана, показана и заснета, с всичките й асансьори и къщи за гости и с оправданието на нейните лица. Никое общество не би толерирало подобна партия. Оказа се, че българското общество е склонно е да преглътне и това, не скри тревогата си Иво Христов. Той добави, от наблюденията му в страната и прочита на резултатите не е убеден, че са обективни, но няма гражданска енергия, която да ги оспори.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Иво Христов намира за изключително омерзителен начина, по който Цветанов бил низвергнат. Той се пошегува, че Цветанов трябва да създаде фракция ГЕРБ от бушони, както има ГЕРБ младежи и жени, тъй като много бушони изгорели при управляващите.

По думите му дори да се констатират нарушения на изборите, няма да последва нищо, защото изборите били спечелени с манипулация на много нива, за да се каже, че могат да бъдат честни и почтени.

Партийната тема на БСП я знаем. Има вътрешни конфликти, противоречия и пренаредена листа. Имаше и хора от апарата, които не работиха за мобилизацията. Това са проблеми на БСП. Апатията на хората е предизвикана от друг- чисто битов феномен. Изборите са за 17 човека, които отиват в ЕП и ще получават високи заплати. Това дразни всички, но европеецът мисли да гласува, за да има този вот добър резултат за него, сочи анализът на Иво Христов. 

Според него, когато президентът има позиция срещу корупцията, тя е срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени - то е, защото са се припознали. 

Отношенията между него и президента са идеални и продължават да работят по стратегически теми. Той не съветва Корнелия Нинова, но когато се видят, обменят мнения. Преди 4-5 дни се видели с лидера на БСП и обсъдили изборните резултатите. Тя изглеждала много мотивирана и поражението не я притеснило.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner