Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
Зеленски поиска ЕС да увеличи натиска над Русия за прекратяване на войната в Източна Украйна

Зеленски поиска ЕС да увеличи натиска над Русия за прекратяване на войната в Източна Украйна

Новият украински президент Володимир Зеленски поиска от ЕС да увеличи натиска си над Русия, за да се сложи край на войната в Източна Украйна. Той изтъкна страданията на децата, които стават жертви на конфликта, отбеляза Франс прес.

41-годишният бивш комедиен актьор и новак в политиката избра Брюксел, седалище на ЕС и НАТО, за първата си официална визита. Там Зеленски се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

"Не спирам да мисля за стотиците деца, застреляни от възрастни в Източна Украйна", написа Зеленски в страницата си във Фейсбук.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

"Днес по повод Международния ден за защита на децата жертви на агресия припомням тези ужасни числа на нашите европейски приятели и призовавам Русия да сложи край на войната, за да се спасят животи, особено детски", заяви той.

"Призивите обаче не са достатъчни. Ето защо разговорите ми с европейски лидери ще започнат с въпроса: как заедно да окажем натиск на агресора? Как да го накараме да приеме мира? Сигурен съм, че заедно ще намерим решение. Може би не днес, но непременно ще намерим. Длъжни сме да намерим в името на децата", заключи украинският президент.

По данни на ООН 147 деца - 98 момчета и 49 момичета са убити в Донбас от началото на войната, а 363 са ранени. Близо 200 000 деца са разселени.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар