Четвъртък, 12 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 12 Декември 2019
Тома Биков: Обществото ни трябва да разбере, че субсидията е нещо необходимо

Тома Биков: Обществото ни трябва да разбере, че субсидията е нещо необходимо

,,Не мисля, че оставката на Цветан Цветанов беше пускане на кръв, а по-скоро задаване на стандарт в политическия живот'', каза още народният представител от управляващите

Отчитаме всички рискове на това субсидиите да бъдат намалени, но трябва да се знае, че когато има субсидия, дадена партия няма да бъде зависима от разни олигархични кръгове. Това заяви в сутрешния блок на БНТ народният представител от ГЕРБ Тома Биков.

,,Нашето предложение е за 1 лев, но предстоят дебати. Ние можем да си говорим най-различни неща, но всичко това трябва да се приеме като законодателен текст. Факт е обаче, че за малките партии ще бъде много трудно. Ето защо обществото ни трябва да разбере, че субсидията е нещо необходимо, че трябва да я има'', поясни Биков.

,,Нека първо да видим позициите на всички партии по тази тема и тогава ще станат ясни рамките, в които може да работи политическият живот'', добави депутатът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

,,Всяка държава си има данъчна политика. През 2017 година, когато спечелихме изборите, дойдохме със заявката, че няма да пипаме данъчната система. Но има някакъв инстинкт в партиите да регулират цените на стоките. Една такава регулация на стоките през 1996 г.  доведе до тава заплатата в страната да падне до 5 долара. Така че това държавата да контролира всичко не винаги е в  полза на хората. Трябва да работим за увеличение на доходите и да привличаме инвестиции'', отговори Биков на въпрос относно диференцираното ДДС.

,,Не мисля, че оставката на Цветан Цветанов беше пускане на кръв, а по-скоро задаване на стандарт в политическия живот. Освен това ГЕРБ е партия вече на 12-13 години и всяка промяна е стресова. Това е промяна на модела, по който функционира ГЕРБ и идва време, в което трябва да се децентрализира управлението на структурите, защото това е тежка работа'', каза още народният представител от управляващите.

,,В малката коалиция също тече някаква трансформация. Следя процесите при тях, като дотук и тримата лидери декларират, че управленската програма се изпълнява. Те си имат своите различия, но не смятам, че има проблем в управляващото мнозинство, тъй като техните отношения на този етап не влияят на общата ни политика на управление. Хубавото при тях е, че няма криза на идентичността, както беше при Реформаторите'', завърши Тома Биков.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner