Четвъртък, 17 Октомври 2019
Четвъртък, 17 Октомври 2019
Корнелия Нинова: Всичко ще преглътна, но няма да приема БСП да я обезличат и превземат отвътре

Корнелия Нинова: Всичко ще преглътна, но няма да приема БСП да я обезличат и превземат отвътре

Преглътнах егото си, защото щяха да разсипят партията, заяви в студиото Нинова

И изрази съжаление, че говорителите на опозицията в партията вчера на заседанието на 49-ия конгрес не са се изказали.

Опозицията не пожела честно състезание, заяви лидерът на БСП.

Искам да кажа на социалистите, че те не се продават. А на българите искам да кажа - има една партия, която не се продава, каза Нинова.

Запитана кои са бизнесмените, които са търгували в левицата, тя каза, че няма да съобщи имената си. Нинова разказа за делегат, който имал кредит в банка, бил викан в банката и му било казано, че кредитът му ще бъде изискуем, ако не се държи "както трябва" на конгреса.

Случилото се на конгреса много ме зареди, получих енергия и сила, благодаря на тези хора, каза още в студиото на БТВ Нинова.

„Всичко ще преглътна, но няма да приема БСП да я обезличат и превземат отвътре. Още при действащ председател се изявиха новите кандидати за председатели. Затова казах да изчакат. Вчера получих много мощна подкрепа от Конгреса. Бях се обезверила, но получих нова енергия и сила“, сподели Нинова.

„Не ме е било страх, категорична бе Нинова. Ще направя всичко възможно, за да спре хаосът в БСП и да се готвим за местните избори. Имаме перспектива като партия, увери тя. Много пъти съм правила опит да спра вътрешните противоречия в БСП, но се провалям. Спорът не е идеалогически. Това са колеги, засегнати от реформата в партията. Все още търся решения“, подчерта Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП си обясни атаките на опозицията в промените на устава, които въведоха мандатност в депутатите. "Спорът не е идеологически, поколенчески, единствената разлика е Истанбулската конвенция", изтъкна Корнелия Нинова. В отговор на въпрос по критиките на Атанас Мерджанов, че в партията се внасят разделителни линии Нинова каза, че би коментирала, ако "тези телевизионни смелчаци бяха станаха вчера да кажат своето мнение".

Запитана какви са отношенията й със Сергей Станишев Нинова каза, че са сложни. "Колегиални са ни отношенията, на здравей - здрасти, разменихме няколко думи на премиерата на Ламбо", посочи лидерът на БСП. "И до днес получаваме критиките за тройната коалиция, за целувката с Местан", не скри Нинова.

"В ГЕРБ им предстои това, което ние правим. ДПС взе много остър социален завой, влязоха на наш терен - социални закони, ниско ДДС на хляб, ситуацията в парламента след изборите е много различна", категорична бе Нинова.

Партийната субсидия не трябва да става един лев, защото това ще е краят на многопартийната система и началото на диктатурата на една партия, предупреди Корнелия Нинова.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар