Вторник, 22 Октомври 2019
Вторник, 22 Октомври 2019
Бойко Борисов в Брюксел: Цветанов ми беше семейството и сега ми липсва

Бойко Борисов в Брюксел: Цветанов ми беше семейството и сега ми липсва

Цветанов ми беше семейството, всеки ден по пет пъти, по всяка една тема. И просто сега ми липсва. Това призна премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където пристигна за участие в заседанието на Европейския съвет

Не мога да разбера защо продължават дискусиите за субсидиите. Вижда ми се вече нахално. Преди две години цялата кампания на президента мина под искането за субсидия от 1 лев на глас.

Сега да решим въпроса със субсидиите, защото народът така го поиска. Това съм го възложил и на Горанов, казал съм и на Дариткова, да види че не е лесно да си Цветанов, че когато нещо се обявява и се говори и с опозицията, след това ще минеш през тези, които ни подкрепят и тези, с които сме в коалиция, да им разкажеш за какво става въпрос, отбеляза той по повод разговорите на управляващите с ДПС за партийните субсидии.

Ще обсъдим нещата и на коалиционен съвет. Държа да поднеса извинения на коалиционните партньори, ако с тях не е обсъден въпросът. Защо за детски градини, за подобни неща, те много пъти са настоявали, подчерта Борисов.

Преди 5-6 месеца поех ангажимент, че ще вкарам това отново в Народното събрание. Тогава имаше бой по ГЕРБ от сутрин до вечер защо не се приема това. Поех ангажимент и го внесохме. Какво искат от нас повече, попита премиерът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Казват, че не им достигат субсидии. Добре, има и американски модел. Ние поддържаме това, което гласуваха 2,5 млн. души. Затова съм посочил 1 лев. На когото не му стигат парите, може по най-прозрачния начин да посочи фирма "Х" или милионер от Щатите дарява толкова пари. И това става пред цяла България, добави той.

Много предложения има за даване на пари, но на нас ни предстоят няколко големи харча, с които да повишим нивото на сигурност, заяви той.

Така че - поднасяме извиненията, макар че бях казал и на Дариткова, и на Горанов да ги обиколят и да им кажат, но спираме дотук. Ще проведем коалиционен съвет и когато имаме решение, ако има и други желаещи или верни решения, разбира се, добре дошли са, обобщи премиерът.

Каракачанов, с когото в последните дни сме по няколко часа на ден заедно, ако имаше нещо против, можеше да ми каже, отбеляза премиерът. На въпрос за изявление на вицепремиера, който споделил, че няма доверие на най-близките си сътрудници, Борисов отговори:

"То и аз нямам. Аз се разделих с най-близкия си, по-близък нямам. Семейство нямам, за съжаление... Семейството ми беше Цветанов. Всеки ден, по пет пъти, по всяка една тема. И просто сега ми липсва", сподели премиерът.

Нинова призова банкерите в БСП да затворят портфейлите си. Сега могат да ги оставят отворени и да посочат кой колко пари е внесъл в БСП. Един бизнесмен 10 милиона, друг 5 милиона и да си ги узаконят, коментира Борисов.

Преди няколко дни Нинова каза, че аз не съм успял да й взема оставката. Какво общо имам аз? Аз не съм я карал да я пише и да я подписва. Тя я написа сама, аз не съм те карал, бе, човек, обърна се министър-председателят към Корнелия Нинова.

източник: Епицентър

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар