Неделя, 21 Юли 2019
Неделя, 21 Юли 2019
ВМРО: Ние сме за намаляването на субсидиите, но не и за това партиите да бъдат доведени до фалит

ВМРО: Ние сме за намаляването на субсидиите, но не и за това партиите да бъдат доведени до фалит

ВМРО има готовност за връщането на надвзетата партийна субсидия

"Ние сме за намаляването на субсидиите, но не и за това партиите да бъдат доведени до фалит, както и до зависимост от външни субекти – фирми или чужди държави, защото така ще стане“. Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Според него мотивът на Министерски съвет за предлагането на партийна субсидия в размер на 1 лев на действителен глас е по-скоро отговор на реториката на опозицията, отколкото желание на ГЕРБ да предопредели резултата от предстоящите местни избори, каквито теории се появиха в публичното пространство.

Относно отказа на ДПС да участва в бъдещите политически консултации за размера на държавното финансиране на партиите, Ангелов заяви: "Това си е тяхна работа. В крайна сметка, когато трябва да бъде защитена демокрацията в България, така всички политически партии трябва да са национално отговорни, да преглътнат егото си и да направят един дебат за това по какъв начин да бъдат финансирани и какъв да е размера на субсидията. Една рязка промяна в него няма да доведе до нищо добро".

ВМРО има готовност за връщането на надвзетата партийна субсидия. "Мислим да го направим поетапно, за да можем все пак да си покриваме разходите – наеми на клубове и други организационни разходи", поясни Юлиан Ангелов.

Източник: Канал 3

Свързани статии (по етикет)

 • Калоян Паргов: Няма нужда от вълшебник на местните избори

  София има нужда от нова философия от това как да се управлява, каза лидерът на столичните социалисти

 • Кои ще бъдат основните приоритети на новото гръцко правителство

  Колкото до споразумението, сключено със Северна Македония, Мицотакис каза, че ще облекчи "негативните" му ефекти

 • Депутатите одобриха сделката за новите изтребители Ф-16

  Депутатите одобриха сделката за новите изтребители. Гласуваха 210 народни представители. „За“ бяха 124, против – 83, а трима се въздържаха. За сделката гласуваха от ГЕРБ, ДПС, ВМРО и двама независими. Ген. Попов обаче предложи повторно гласуване.

  Повече от три часа продължиха дебатите в Народното събрание за това дали да се даде зелена светлина за закупуването на осем изтребителя Ф-16 от Съединените щати. Прогнозната цена е 1,2  милиарда щатски долара.

  С гласовете на ГЕРБ, ОП, ДПС и двама независими беше отхвърлено предложението на БСП за отлагане със шест месеца на гласуването на договорите за Ф-16

Оставете коментар