Вторник, 19 Ноември 2019
Вторник, 19 Ноември 2019
ВМРО: Ние сме за намаляването на субсидиите, но не и за това партиите да бъдат доведени до фалит

ВМРО: Ние сме за намаляването на субсидиите, но не и за това партиите да бъдат доведени до фалит

ВМРО има готовност за връщането на надвзетата партийна субсидия

"Ние сме за намаляването на субсидиите, но не и за това партиите да бъдат доведени до фалит, както и до зависимост от външни субекти – фирми или чужди държави, защото така ще стане“. Това заяви организационният секретар на ВМРО Юлиан Ангелов.

Според него мотивът на Министерски съвет за предлагането на партийна субсидия в размер на 1 лев на действителен глас е по-скоро отговор на реториката на опозицията, отколкото желание на ГЕРБ да предопредели резултата от предстоящите местни избори, каквито теории се появиха в публичното пространство.

Относно отказа на ДПС да участва в бъдещите политически консултации за размера на държавното финансиране на партиите, Ангелов заяви: "Това си е тяхна работа. В крайна сметка, когато трябва да бъде защитена демокрацията в България, така всички политически партии трябва да са национално отговорни, да преглътнат егото си и да направят един дебат за това по какъв начин да бъдат финансирани и какъв да е размера на субсидията. Една рязка промяна в него няма да доведе до нищо добро".

ВМРО има готовност за връщането на надвзетата партийна субсидия. "Мислим да го направим поетапно, за да можем все пак да си покриваме разходите – наеми на клубове и други организационни разходи", поясни Юлиан Ангелов.

Източник: Канал 3

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар