Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Изключват Кадиев от БСП с тайно гласуване

Изключват Кадиев от БСП с тайно гласуване

Политическият разврат е характерен за българския политически живот, каза пред журналисти Михаил Миков

Политическият разврат е характерен за българския политически живот - така лидерът на БСП Михаил Миков коментира намерението на депутата от левицата Георги Кадиев да се кандидатира за кмет на София като независим или подкрепен от широка коалиция от равнопоставени партии.

Кадиев не представлява БСП, представлява единствено себе си, каза Миков и напомни за случващото се в ГЕРБ - Пловдив, където инициативен комитет издигна депутата от ГЕРБ Здравко Димитров за кандидат кмет като алтернатива на кандидата на ГЕРБ Иван Тотев.  Впоследствие Димитров беше изключен от парламентарната група, но остана в парламента.

Миков каза, че и Кадиев ще бъде изключен от парламентарната група на БСП и за това решение няма да се чака формалната му регистрация като кандидат. „Когато се събере групата, ще вземем решение. Гласуването е тайно и се взима с мнозинство от две трети“, заяви Миков без да уточни  дали това ще се случи в рамките на днешния ден. Решението за изключването от партията ще бъде взето от Софийската организация, където Кадиев членува.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner