Събота, 19 Октомври 2019
Събота, 19 Октомври 2019
Борисов за хакера: На такива вълшебници трябва да им плащаме, за да не нанасят щети

Борисов за хакера: На такива вълшебници трябва да им плащаме, за да не нанасят щети

"За политическите субекти ще кажа, че само чакат нещо да се случи, за да започнат да правят коментари", завърши премиерът Борисов

Образованието ни става все по-добро, особено по отношение на информационните технологии. Разполагаме с уникални мозъци, на които трябва да плащаме повече, за да не ни нанасят такива щети. Такива хора като задържания хакер просто са вълшебници с невероятни способности. Това заяви премиерът Бойко Борисов преди началото на днешното правителствено заседание във връзка със заловения хакер, заподозрян в кибератаката срещу НАП, предаде Новини.бг.

"Искам да изкажа своите благодарности на ГДБОП, защото там все още има служители, чиито заплати са ниски, но продължават да работят заради честта на пагона", допълни премиерът.

Борисов подчерта, че хакерски атаки се случват навсякъде по света, давайки за пример Германия и САЩ.

"С такива действия демонстрираш, че уменията ти са нараснали", отбеляза той.

"За политическите субекти ще кажа, че само чакат нещо да се случи, за да започнат да правят коментари. А НАП предоставя над 114 услуги за гражданите. Винаги една защита е по-слаба, ако някой тръгне да я напада", завърши премиерът Борисов.

Отпускаме 5 млн. лева за обновяване на сградата и музея на БАН, добави премиерът цитиран от „Фокус“.

"Преминаваме към проект на постановление за одобряване на допълнителен трансфер към бюджета на Министерството на образованието и науката за БАН. Да си обновите сградата, музея, ако не стигнат, ще дадем още, така че за 150-годишнината да направим един жест към БАН“, поясни премиерът Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар