Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
НАП-лийкс е вътрешно-ГЕРБ-аджийска вендета, подозират експерти

НАП-лийкс е вътрешно-ГЕРБ-аджийска вендета, подозират експерти

Заловеният "хакер", дори да си признае след много бой, едва ли като петокласник е знаел изобщо какво е НАП и защо е важна информацията

Изтичането на пълните лични данни на 5 млн. българи и на фирмени тайни на повече от милион фирми, от които 300 000 от други страни в ЕС, е вътрешно-ГЕРБ-аджийска вендета, подозират експерти, с които се консултира 19 минути.

Заловеният "хакер", дори да си признае след много бой, едва ли като петокласник е знаел изобщо какво е НАП и защо е важна информацията.

С нея обаче се атакуват едновременно двама министри, които очевидно не си вършат добре работата.Единият е финансовият Горанов, превърнал НАП в бухалка, който няма уважение към регистрите - и в новата му декларация пред КПКОНПИ например той пак не е посочил един от собствените си апартаменти в Зона Б5, който фигурира в търговския регистър.

Изваждането на историята с другия му апартамент, където се води че живее безвъзмездно, собственост по документи на бизнесдама, съпруга на човека, когото той нарича Кръстник, и е купен на пъти по-ниска от пазарната цена в комплекс на братя Домусчиеви, и острата защита на неговата "кауза" от Нова телевизия на приятеля му и шеф на КРИБ Домусчиев с агресия срещу Цветан Цветанов може да даде някои обяснения.

Интересни са и атаките на близък до Цветанов сайт за прегрешения на вицепремиера Томислав Дончев по стигналия до съд казус с милионите потрошени за НДК.

Напомняме, че именно Дончев отговаря за т.нар. електронно правителство, за което нито той, нито друг успя да даде пред народните представители отчет колко пари са похарчени.

Експертите оценяват направените поръчки от държавата на общо 2 млрд.-2,5 млрд.лв.

Интересно е, че при все това електронно правителство нямаме, а действащите системи са в ужасяващо състояние, както показва случаят с хакването на НАП.

Интересно ще бъде дали, след като вкара в затвора министър за неизгодни сделки с Майкрософт в родната си Румъния, Лаура Кьовеши - вече като главен прокурор на ЕС, ще започне да нищи сделките на същата компания с българското правителство, които са за стотици милиони и не са много по-различни от комшийските?

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner