Неделя, 25 Август 2019
Неделя, 25 Август 2019
Ева Майдел става координатор на младите евродепутати от ЕНП

Ева Майдел става координатор на младите евродепутати от ЕНП

"Младите политици знаем как по-добре да улавяме пулса на реалността, защото разбираме социалните мрежи като начин за скъсяване на дистанцията, редовен и директен разговор с гражданите", коментира евродепутатът от ГЕРБ

"В новия Европейски парламент младите депутати са повече от предишния мандат, защото младите европейци излязоха да гласуват и дадоха своето доверие на модерни, отворени и активни политици. Като координатор на Мрежата на младите евродепутати от Европейската народна партия (ЕНП) ще бъда гласът именно на това ново поколение. Ще направим така, че европейската политика да не изглежда като далечна тема, с която се занимават малцина хора в Брюксел, а като нещо, което e близко да всеки гражданин. Ще ангажираме младите, като работим за конкретни решения – повече възможности за предприемачество в ЕС, по-ниска безработица, уеднаквяване на правилата и стандартите в Европа до пълното завършване на Единния пазар, борба с климатичните промени." Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел след среща на Мрежата, на която бе утвърдена новата й позиция. Тя е първата жена и българка, заемаща тази позиция, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мрежата от млади евродепутати е част от структурата на групата на ЕНП за връзки с националните парламенти. В нея влизат евродепутатите и депутатите от най-голямата европейска партия, които са били под 40-годишна възраст към момента на избирането им – това са близо 30 евродепутати и над 350 национални депутати от държавите в ЕС. Сред основните дейности, които ще ръководи Ева Майдел - са обмени между национални и европейски депутати, както и съвместната работа с председателя на Групата на ЕНП Манфред Вебер и лидерите на ЕНП. 

„Младите политици знаем как по-добре да улавяме пулса на реалността, защото разбираме социалните мрежи като начин за скъсяване на дистанцията, редовен и директен разговор с гражданите. Това ни помага да разбираме бързо за притесненията и проблемите им и да реагираме ефективно“, коментира още Майдел.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар