Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
НС даде право на министъра на туризма да сключва договори за концесии и наем на морските плажове

НС даде право на министъра на туризма да сключва договори за концесии и наем на морските плажове

Концесиите на морски плажове ще се възлагат, изпълняват и контролират по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие

Депутатите дадоха правомощия на министъра на туризма да сключва договори с концесионерите и тези за наем на морските плажове. Това решиха народните представители след като приеха промени в Закона за концесиите на второ четене, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Концесиите на морски плажове ще се възлагат, изпълняват и контролират по реда на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Със законопроекта се дават правомощия на министъра на туризма да извършва подготвителните действия за възлагане на концесии за морски плажове при условията и реда на Закона за туризма, както и да внася в Министерски съвет предложения за възлагане на концесии на морски плажове, да организира процедурите за определяне на концесионер и да сключва договори с концесионерите.

Министърът на туризма ще може още да провежда процедури за отдаване под наем на морски плажове и да сключва наемните договори.

Депутатите регламентираха и възлагането на концесията за морски плаж.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner