Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
Мая Манолова за партията на Слави Трифонов: Не коментирам

Мая Манолова за партията на Слави Трифонов: Не коментирам

За справедливо обезщетение за всяко убито прасе ще настоява омбудсманът

Тя бе категорична, че не собствениците на животни в задния двор са виновни за нерегистрирането им, а държавата. Опитите да бъдат разделяни хората са непочтени, заяви Манолова по БНТ. 

Мерките, които властта е предприела , са довели до 7 огнища на чума. Някой определено не си е свършил работата. Някой се опитва да изкара виновни хората, които имат прасета. Обяснява се, че те трябва да прочетат статии, предупреждения. Тези, които са били неадекватни, са представителите на институциите, категорична бе Манолова. 

Сложната тежка процедура по регистрация е практически невъзможна за хората, които поддържат прасета. Тези, които е трябвало да регистрират прасетата на място, са чиновниците. Те е трябвало да отидат да обяснят проблема и да регистрират тези прасета в "задния двор". Хората не извършват нарушение като си гледат прасета за лични нужди. Самият опит да бъдат разделени на едри и дребни собственици, на регистрирани и нерегистрирани, е непочтено. Трябва да бъдат обезщетени всички. Не са виновни тези десетки хиляди българи, държавата трябва да ги подкрепи. Ще настоявам за справедливо обезщетение за всяко убито животно, държавата да си свърши работата. Сега хората са оставени да се оправят сами, добави омбудсманът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Ясно е защо беше ударена вдъхновителката на протестите на медицинските специалисти Мая Илиева - за да бъдат предупредени всички, които биха дръзнали да защитават своите права, каза омбудсманът.

С Мая Илиева вече сме приятелки, заедно сме от началото на протестите на медицинските специалисти, коментира омбудсманът по повод отстраняването на медицинската сестра от Аджъбадем Сити Клиник болница Токуда. Респект към тях, ще продължа да ги подкрепям, както и Мая Илиева, заяви Манолова. Утре пред болница "Токуда" ще има протест срещу уволнението й, надявам се да дойдат и граждани, призова тя.   

Като омбудсман имам ангажимент да защитавам гражданите, да бъда посредник между тях и властта. Като няма с кого да преговарям, като ми се пречи, очевидно не мога да си върша работата. Някои очевидно много се страхуват да не се кандидатирам за кмет на София, каза още Манолова. 

 

Показала съм, че решенията вземам аз, не под натиск. Моето решение ще бъде продиктувано единствено от интереса на гражданите, решението ми ще бъде резултат от техните очаквания, обясни тя.

Политически партии не коментирам, няма как да коментирам и политически проект, заяви Мая Манолова за бъдещата формация "Няма такава държава" на Слави Трифонов. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner