Вторник, 15 Октомври 2019
Вторник, 15 Октомври 2019
Борис Джонсън призовава всички държавни служители да се готвят за Брекзит на 31 октомври

Борис Джонсън призовава всички държавни служители да се готвят за Брекзит на 31 октомври

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън е информирал всички държавни служители, че подготовката за излизане от Европейския съюз вече е неговият „основен приоритет“, пише британското издание The Independent. 

„Моят подход към Брекзит е прост и искам да не се съмнявате в това", пише премиерът.

“Трябва да възстановим доверието в нашата демокрация и да изпълним повтаряните от парламента обещания към хората, като напуснем Европейския съюз на 31 октомври. Излизаме на тази дата, каквито и да са обстоятелствата“, продължава той.

„Много бих предпочел да напуснем със сделка“, добави министър-председателят, като уточни, че приемливата сделка за него би премахнала „антидемократичната“ предпазна клауза за ирландската граница, която според Джонсън има неприемливи последици за Великобритания.

„Виждам, че това (Брекзит със сделка) може да не се случи. Ето защо спешната и бърза подготовка за възможността за напускане без споразумение ще бъде моят основен приоритет, а той също така ще бъде и най-важният приоритет за държавната служба", завършва изявлението на лидера на консерваторите.

Източник: Фокус

Свързани статии (по етикет)

  • Възможно ли да се постигне споразумение за Брекзита?

    Главният преговарящ на ЕС за Брекзита Мишел Барние заяви, че все още е възможно да се постигне споразумение с Великобритания тази седмица, но британското правителство трябва да предложи законово обвързващ текст, предаде АП.

  • Тази седмица се определя съдбата на Брекзита

    Съдбата на Брекзита ще се реши тази седмица на последните преговори между Обединеното кралство и Европейския съюз, които ще положат много усилия, за да постигнат споразумение за развод - 17 дни остават до очакваното излизане на Лондон от европейската общност

  • The Guardian: Джонсън е настоял пред Ердоган да прекрати военната операция в Сирия

    Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е настоял пред турския президент Реджеп Тайип Ердоган да бъде прекратена военната операция в Северна Сирия, насочена срещу кюрдските формирования в региона, пише британското издание The Guardian.

Оставете коментар