Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Андрей Райчев: Всяка предизборна кампания пречи на управлението

Според политолога Слави Трифонов и представената от него партия няма да има физическата възможност да се яви на местните избори в страната

„Всяка предизборна кампания пречи на управлението” – това заяви политологът Андрей Райчев след скорошното изказване на Валери Симеонов във връзка с предстоящите местни избори и евентуалната раздяла на Обединени Патриоти от ГЕРБ.

В студиото на „Тази сутрин” по бТВ експертът обясни, че партията на бившия вицепремиер е изчерпана откъм стратегически въпроси, като са останали само тактически.

Според Райчев в рамките на 2 години те са преследвали свои стратегии, които са поддържали малката коалиция. Освен това лидерът на „Атака” Волен Сидеров от няколко месеца има отделни отношения с Борисов, различни от тези с лидера на ВМРО Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.

По думите на политолога Красимир Каракачанов е постигнал голяма победа на европейските избори през май, тъй като успя да вкара свои депутати без коалиция.

Райчев изтъкна, че именно този успех е разместил пластовете в отношенията на ВМРО с Обединени Патриоти.

„Изказванията на Симеонов са подготовка за местните избори. Всички чакат този вот и края на прокурорската кампания, защото след това ситуацията ще бъде нова и ще има ново поведение на всички партии”, допълни още Райчев.

По думите му главната битка по време на изборите ще е за София, като в Пловдив също ще има ключов момент за ВМРО.

Въпреки че все още нямат обявени кандидатури, експертът смята, че действията и поведението на настоящият кмет на столицата Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, ще са важни за кампанията.

Според политолога Слави Трифонов и представената от него партия няма да има физическата възможност да се яви на местните избори в страната. Освен това Трифонов има по-сериозно влияние в останалата част на страната, отколкото в София.

След като за първи път ГЕРБ ще се яви на избори без Цветан Цветанов, експертът посочи, че партията ще набляга на представянето на нови кадри. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner