Понеделник, 16 Септември 2019
Понеделник, 16 Септември 2019
ВМРО иска дискусия за химическа кастрация при сексуални посегателства

ВМРО иска дискусия за химическа кастрация при сексуални посегателства

Според адвокат Ивета Анадолска химическата кастрация няма да реши проблема

От ВМРО искат дискусия за въвеждането на т.нар. "химическа кастрация" при сексуални посегателства. Освен това, ще се предложи и отпадане на възможността обвиняем да признае вината си, да поиска съкратено производство, дори да си спести максималната присъда от доживотен затвор.

„Извършителите на сексуални посегателства трябва да бъдат подлагани на медицинско третиране, което да ги направи неопасни за обществото. Това е вариантът, който ние можем да предложим в момент, в който българското общество не може да приеме да се възстанови смъртното наказание”. Това коментира в предаването „Събуди се” по Нова телевизия евродепутатът Ангел Джамбазки.

Той е убеден, че за извършителите на такива деяния трябва да има такова.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Личното ми убеждение е, че хора като убиеца на студентката в Свищов нямат място на улицата. Този човек беше с влязла в сила присъда за две други убийства и извърши трето. Той няма да се поправи”, категоричен беше Джамбазки и допълни, че ВМРО е против съкратеното следствие. А извършителите според него трябва да лежат в затвора доживот.

Според сексолога и психотерапевт доц. д-р Румен Бостанджиев проблемът е много по-сериозен.

„Идеята за химическа кастрация звучи много сталински. Имаме тестостерон – имаме проблем. Махаме тестостерона – решаваме проблема. Нещата са много по-сложни Трябва да имаме разбиране какъв е генезисът на този вид крайни прояви на жестокост и безчовечност”, коментира доц. Бостанджиев.

Според адвокат Ивета Анадолска химическата кастрация няма да реши проблема.

„Смятам, че тя няма да постигне търсеният ефект, тъй като се намаляват нивата на един хормон, но психиката на този човек не е променена”, коментира тя.

Кадър: НоваТВ

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар