Вторник, 17 Септември 2019
Вторник, 17 Септември 2019
МВР ще направи проверка по случая с изтеклите снимки на приятелката на един от кандидатите за кмет на София, ако бъде поискано

МВР ще направи проверка по случая с изтеклите снимки на приятелката на един от кандидатите за кмет на София, ако бъде поискано

Вчера и президентът Румен Радев коментира скандала, като косвено атакува премиера Бойко Борисов, който пръв осъди категорично "опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София"

МВР ще направи проверка по случая с изтеклите снимки на приятелката на един от кандидатите за кмет на София, когато постъпи искане от нея - това заяви вътрешният министър Младен Маринов в отговор на въпрос пред журналисти.

"До този момент нямаме искане от заинтересованата страна да извършим проверка. Ако има такова искане от конкретно лице, ще бъде извършена проверка и тогава мога да дам отговор. Такова обвинение пряко към МВР не е отправяно от заинтересованата страна. Ако бъде отправено, пак казвам, ще извършим проверка и ще дадем информация", заяви той по повод заявеното от кандидата на "Демократична България" архитект Борислав Игнатов, че преди години сегашната му годеница е подала жалба в полицията срещу свой бивш приятел, който я изнудвал със снимките.

"Приятелката ми е невинна жертва на дългогодишен тормоз. Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания", написа Игнатов преди дни в профила си във Фейсбук.

Вчера и президентът Румен Радев коментира скандала, като косвено атакува премиера Бойко Борисов, който пръв осъди категорично "опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София".

Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество. Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика. Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират "медиите", които го прилагат, с подкрепа, участие и близки лични отношения", заяви държавният глава по повод скандалната публикация в сайта "ПИК", в който на досегашните избори е сключвал рекламни договори с всички партии от управляващата коалиция - ГЕРБ, "Атака", ВМРО и НФСБ.

Свързани статии (по етикет)

  • Борисов: Таванът на заплати пречи да привлечем киберспециалисти

    Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не ни очаква. Законите и сега не са лоши, просто трябва да се спазват. Ние искаме да облекчим гражданите, да има повече електронни услуги, но ако някой троши непрекъснато, ще се върнем към пишещите машини, заяви Бойко Борисов. Той участва във форума „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на киберзаплахи“, съобщава БНТ

  • Приключи проверката в БНР

    Има данни за престъпление, извършено от директора на дирекция "Техника" Пламен Костов

  • Временна промяна на движението в София днес

    Въвежда се временно организация на движението за провеждане на официална церемония за Деня на София. Това съобщиха от Столична община

Оставете коментар