Сряда, 26 Февруари 2020

ndt banner2

Сряда, 26 Февруари 2020

ЕС призова управляващите и опозицията във Венецуела да възобновят преговорите помежду си

ЕС призова управляващите и опозицията във Венецуела да възобновят преговорите помежду си

Върховният представител на Европейският съюз за политиката на сигурност и външните работи Федерика Могерини призова венецуелското правителство, начело с президента Николас Мадуро и опозиционните партии да преговарят и да разрешат продължаващата в страната криза, предават AFP и Агенция "Фокус".

Мадуро отмени планираните с опозицията преговори в отговор на новите санкции, наложени от страна на САЩ към правителството му, продъжавайки по този начин конфликта между правителството и самопровъзгласилия се за президент Хуан Гуайдо.

Могерини заяви, че е била „окуражена“, когато властите и опозицията са започнали преговори, с медиаторството на Норвегия по-рано през годината, и призова двете страни да започнат диалог.

„Разговорът винаги е по-добър от борбата. Надяваме се, че той ще може да продължи скоро“, заяви тя.

„Вярвам, че не е в ничии интереси да бъдат изостряни разделенията и икономическите проблеми на страната“, добави Могерини.

Могерини каза още, че всяка сделка ще трябва да включва "демократичен резултат, с нови президентски избори, международни наблюдатели и право за всеки да участва в демократичното определение на бъдещето на страната".

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner