Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
Паргов: За нова перспектива е необходима консолидация на онази част от обществото, която иска промяна

Паргов: За нова перспектива е необходима консолидация на онази част от обществото, която иска промяна

Поставихме си за цел минимум двойно увеличаване на броя на общинските съветници от БСП, за да можем да участваме във формирането на мнозинството. Всъщност това ще е голямата битка за София, заяви лидерът на БСП-София

"Каузата на БСП в предстоящата кампания за местните избори ще бъде да се пребори с липсата на прозрачност, компетентност и експертност в Столична община". Това каза лидерът на БСП - София Калоян Паргов в студиото на "Тази сутрин" по bTV. Целта на столичните социалисти ще бъде да участват във формирането на мнозинство в СОС с нов кмет, което ще бъде гаранция за промяна на модела на управление.

"В момента имаме 7 общински съветници, на които делегатите на Градската конференция вчера дадоха много добра оценка за работата им, каза Калоян Паргов. Поставихме си за цел минимум двойно увеличаване на броя на общинските съветници от БСП, за да можем да участваме във формирането на мнозинството. Всъщност това ще е голямата битка за София. В момента всички се концентрират върху мажоритарните фигури на основните кандидати - Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. А реално, без мнозинство в СОС, нито един кмет не може да прокара вижданията и политиките си".

"БСП влиза в битката за София с три основни цели", разкри той. "Първият проблем е с прозрачността и начина, по който се взимат решенията в СОС. Вторият е с експертността и компетентността. Тези два проблема създават трети - сблъсъкът между институцията община и гражданите - всички сме свидетели на масови недоволства през последната година", каза Калоян Паргов. "Необходимо ни е мнозинство, за да предложим друг модел на управление на София".

Водачът на листата на БСП с общински съветници добави, че Мая Манолова ще разчита на подкрепа от всички политически групи и партии в СОС, споделящи тази визия за София, която тя ще предложи като платформа. "Делегатите на Градската конференция на БСП - София вчера взеха решение през следващата седмица членовете на Изпълнителното бюро на софийската организация да проведат среща с Мая Манолова, каза Калоян Паргов.

"На тази среща ще представим нашата платформа и ще видим допирните точки с тази на кандидата за кмет на София. Убеден съм, че доста от тези политики, които ни е предлагаме, ще бъдат споделени от Мая Манолова. Това ще бъде гаранция за бъдещо успешно управление с нея".

Лидерът на БСП - София даде пример от последната седмица, който показва, че има поле за общи политики между платформата на социалистите и тази на Мая Манолова. "БСП в края на юли поиска от кмета Фандъкова да спре поръчката за чистотата в София, която е за близо половин милиард, тъй като договорите изтичат догодина по това време, каза Калоян Паргов. "Има достатъчно време новите кмет и мнозинство да стартират тази процедура, за да бъде тя легитимна. Чух тези дни и Мая Манолова да призовава за същото. Истината е, че моделът на управление в София очевидно достигна тавана на компетентността си, а за да има нова перспектива е необходима консолидация на онази част от обществото, която иска промяна".

Свързани статии (по етикет)

 • Варненските социалисти бламираха Гуцанов

  Борислав Гуцанов продължава с опитите да злепоставя партията си

 • Корнелия Нинова се срещна с посланика на Китай

  В рамките на срещата, в която взе участие и зам.-председателят на БСП Деница Златева, бяха обсъдени различните възможности за задълбочаване на сътрудничеството между двете партии и двете държави

 • Предизборно използване на Вярата, Надеждата и Любовта

  Вчера столичани отбелязаха Деня на София, свързан с красивия християнски празник Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София. Естествено, това е празник на всички софиянци, независимо от пол, възраст, религия, политически възгледи. Но денят буквално бе приватизиран от кмета на София Йорданка Фандъкова за целите на нейната предизборна кампания. Образът и гласът й бяха тиражирани по всички медии, режеха се ленти, проведоха се помпозни концерти и тържествени събрания, бяха обявени нови почетни граждани. И безспирни хвалби за свършеното, щедри обещания за бъдещите четири години – детски градини, паркове, улици, метро. И нито дума за хроничните проблеми на града – модела на корупцията, непрозрачно управляваните местни финанси и обществените поръчки, калпавите и прескъпи ремонти и „ремонтите на ремонта”, задръстванията, недостига на места в детските градини и училищата, увеличаващата се „ножица” в стандарта между лъскавия център и периферията, бездомните кучета, битовите отпадъци.

  Кметът Йорданка Фандъкова добре е усвоила предизборния модел на ГЕРБ. Първо Цветанов използваше целия информационен и силов ресурс на МВР, докато оглавяваше щаба на ГЕРБ. Така задълго бяха „опитомени” в полза на властта държавните и общинскитe чиновници, местният бизнес, бяха удряни неудобни опоненти.

  После Бойко Борисов, когато видя, че ГЕРБ е напът да изгуби европейските избори, яхнал служебния джип, режеше лентички и откриваше и преоткриваше заводи и цехове, раздаваше милиони бюджетни пари, за да обърне отрицателния за него и за партията му тренд след „Апартаментгейт”

  Днес Столична община потретва същото – със софийския бюджет в джоба и с помощта на правителствените институции се прави всичко възможно ГЕРБ да запази властта си в София

Оставете коментар