Четвъртък, 19 Септември 2019
Четвъртък, 19 Септември 2019
В ЦИК са постъпили 3 сигнала и 9 жалби във връзка с подготовката за местните избори

В ЦИК са постъпили 3 сигнала и 9 жалби във връзка с подготовката за местните избори

В местните избори на 27 октомври ще участват 59 партии и 7 коалиции от общо 64 партии и 8 коалиции, обяви още Александър Андреев

В ЦИК са постъпили 3 сигнала и 9 жалби във връзка с подготовката за местните избори, съобщи говорителят на комисията Александър Андреев. „Една от жалбите беше подадена срещу решението, с което ЦИК раздели приемането на изборните книжа и материали в София на три отделни пункта. В тази връзка ВАС прекрати делото, тъй като счете, че това е организационен проблем. Но препрати на Административния съд София град жалбите в останалата част“, обясни Андреев и допълни, че през изминалата седмица са били приети две нови принципни решения - за контрол и подпечатването на бюлетините и за назначаването на съставите на избирателните комисии, както и броенето на преференциите.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Андреев напомни, че един кандидат трябва да получи 7 на сто от действителните гласове, за да излезе на по-предно място в листата. Предстои да се разпишат правилата допълнителни разяснения в методически указания за преференциите.

В местните избори на 27 октомври ще участват 59 партии и 7 коалиции от общо 64 партии и 8 коалиции, обяви още Александър Андреев. Регистрация е била отказана на 5 партии и 1 коалиция, тъй като подадените от тях документи не са били в съответствие с изискванията. Национално движение „Единство“ и партия „Солидарност“ са "дисквалифицирани" поради ниския брой подкрепящи ги избиратели - под 2500, колкото е нужният брой за регистрация в ЦИК. Говорителят напомни условията за гласуване на български граждани в държави-членки на ЕС - те могат да заявят искането си да бъдат вписани в избирателните списъци и да упражнят правото си на глас. Гражданите, които на предходните избори са включени в избирателните списъци, ще бъдат вписани автоматично, освен ако не са изявили изрично желание имената им да бъдат отстранени от списъците.

Свързани статии (по етикет)

 • Заплашват кметица на кюстендилско село с "лоши неща", ако не се кандидатира отново

  Тази нощ е извършено посегателство върху дома ѝ

 • Предизборно използване на Вярата, Надеждата и Любовта

  Вчера столичани отбелязаха Деня на София, свързан с красивия християнски празник Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София. Естествено, това е празник на всички софиянци, независимо от пол, възраст, религия, политически възгледи. Но денят буквално бе приватизиран от кмета на София Йорданка Фандъкова за целите на нейната предизборна кампания. Образът и гласът й бяха тиражирани по всички медии, режеха се ленти, проведоха се помпозни концерти и тържествени събрания, бяха обявени нови почетни граждани. И безспирни хвалби за свършеното, щедри обещания за бъдещите четири години – детски градини, паркове, улици, метро. И нито дума за хроничните проблеми на града – модела на корупцията, непрозрачно управляваните местни финанси и обществените поръчки, калпавите и прескъпи ремонти и „ремонтите на ремонта”, задръстванията, недостига на места в детските градини и училищата, увеличаващата се „ножица” в стандарта между лъскавия център и периферията, бездомните кучета, битовите отпадъци.

  Кметът Йорданка Фандъкова добре е усвоила предизборния модел на ГЕРБ. Първо Цветанов използваше целия информационен и силов ресурс на МВР, докато оглавяваше щаба на ГЕРБ. Така задълго бяха „опитомени” в полза на властта държавните и общинскитe чиновници, местният бизнес, бяха удряни неудобни опоненти.

  После Бойко Борисов, когато видя, че ГЕРБ е напът да изгуби европейските избори, яхнал служебния джип, режеше лентички и откриваше и преоткриваше заводи и цехове, раздаваше милиони бюджетни пари, за да обърне отрицателния за него и за партията му тренд след „Апартаментгейт”

  Днес Столична община потретва същото – със софийския бюджет в джоба и с помощта на правителствените институции се прави всичко възможно ГЕРБ да запази властта си в София

 • Явор Колев: Получаваме стотици сигнали за порно отмъщения в интернет

  Не трябва да се романтизират хакерите, смята началникът на отдел „Киберпрестъпност” в ГДБОП

Оставете коментар