Петък, 18 Октомври 2019
Петък, 18 Октомври 2019
Бойко Борисов: Сметната палата да влезе на проверка в БНР

Бойко Борисов: Сметната палата да влезе на проверка в БНР

В отговор на въпрос за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, който излежаваше присъда за убийството на 18-годишния Андрей Монов, Борисов заяви, че като министър-председател не може да коментира решение на съда

Сметната палата ще започне проверка на управлението на БНР, стана ясно от думите на премиера Борисов, който говори пред журналисти преди парламентарния контрол днес.

В момента прокуратурата извършва проверка. Ще помоля парламентарната група на ГЕРБ да се присъедини към анкетната комисия, която искат колегите от БСП, а пленарната зала да приеме решение Сметната палата като най-независим върховен орган да влезе и да провери цялото управление на националното радио, каза още той. И изрази убеждение, че прокурорите "ще намерят виновниците".

Аз този ръководител на националното радио за радост никога не съм го чувал и не съм говорил с него, добави Борисов.

В отговор на въпрос за предсрочното освобождаване на Джок Полфрийман, който излежаваше присъда за убийството на 18-годишния Андрей Монов, Борисов заяви, че като министър-председател не може да коментира решение на съда. "Всички знаем отговорът какъв е, но аз не мога да си позволя да го кажа", каза той.

Борисов говори и по случая със задържането на фотографа на "Клуб З" Веселин Боришев. "Ние сме разпоредели на полицията да бъде вежлива, внимателна, толерантна. Нищо не е пречило (на полицаите - б.р.) да уведомят преките си началници, а те не са го направили", добави премиерът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар