Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Корнелия Нинова: Парламентът ще гледа нашия проект за промени в съкратеното следствие

Корнелия Нинова: Парламентът ще гледа нашия проект за промени в съкратеното следствие

"Както знаете във връзка с нарастващото напрежение и решението на парламента да излезе отпуск, ние настояваме до излизането в отпуск, да бъде гласувано на второ четене нашият законопроект за промени в НПК, който премахва съкратеното производство при признаване на вина и намаляване на присъдата", допълни още Нинова

До ваканцията ще се гледат нашите промени в Наказателно-процесуалния кодекс за отмяна на съкратеното съдебно следствие при тежки престъпления. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след проведения извънреден председателски съвет за съкратеното съдебно следствие, предаде Агенция "Фокус“.

"Както знаете във връзка с нарастващото напрежение и решението на парламента да излезе отпуск, ние настояваме до излизането в отпуск, да бъде гласувано на второ четене нашият законопроект за промени в НПК, който премахва съкратеното производство при признаване на вина и намаляване на присъдата.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На председателски съвет по това наше предложение решихме следното:

Във вторник извънредно заседание на Правна комисия, на което да се обсъди законопроекта на второ четене, съкратен срок между първо и второ от три дни, което е минималният, който позволява Правилника.

В седмицата преди излизане във ваканция гласуване на второ четене в зала - предложението в НПК - нашето, на патриотите и на "Воля", които са едни и същи.

Предложенията на МС за промени в НК, които остават досегашното положение, просто намаляват от една трета, на една пета, няма да се гледат в тези срокове до излизане на ваканция", допълни още Нинова. Тя посочи, че след това Министерски съвет ще решава.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner