Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Европейски лидери, Китай и Иран направиха изявления за турската офанзива в Сирия

Европейски лидери, Китай и Иран направиха изявления за турската офанзива в Сирия

Финландският премиер Анти Рине заяви днес, че Финландия осъжда турската офанзива в Сирия и призовава за преустановяване на военните действия, предаде АП.

Според Рине действията на Турция влошават още повече сложната ситуация в Сирия. Финландският премиер изрази опасенията си, че турската офанзива ще засили сирийската хуманитарна криза.

Рине предупреди, че финландското правителство ще прекрати да дава лицензи за износ на оръжия за Турция и други страни, водещи военни действия в региона. Турската офанзива срещу кюрдските сили в Сирия е "неприемлива", заяви днес италианският външен министър Луиджи ди Майо, цитиран от Ройтерс.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Нашето правителство е на мнение, че турската офанзива е неприемлива. Осъждаме я, защото военните действия в миналото винаги са довеждали до още повече тероризъм. Призоваваме за незабавно преустановяване на офанзивата", каза Ди Майо в кулоарите на конференция в Рим.

Китай призова днес за спазване на сирийския суверенитет, предаде Франс прес. "Китай винаги е бил на позицията, че суверенитетът, независимостта и териториалната цялост на Сирия трябва да бъдат спазвани и съхранени", каза пред журналисти говорителят на китайското външно министерство Гън Шуан след началото на турската операция в Сирия.

Техеран призова за "незабавно прекратяване" на турската офанзива срещу кюрдските сили в Североизточна Сирия, предаде АФП.

Източник: БТА

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner