Понеделник, 11 Ноември 2019
Понеделник, 11 Ноември 2019
Министър Захариева: България е заинтересована от равноправен и взаимноизгоден диалог с Русия

Министър Захариева: България е заинтересована от равноправен и взаимноизгоден диалог с Русия

Българският вицепремиер е дала интервю пред руската информационна агенция преди своето посещение в Москва на 21 октомври

България е заинтересована от равноправен и взаимноизгоден диалог с Русия, каза външният министър на страната Екатерина Захариева, съобщава TACC, цитирана от Агенция "Фокус".

Българският вицепремиер е дала интервю пред руската информационна агенция преди своето посещение в Москва на 21 октомври.

"Български външен министър не е посещавал Москва от осем години. За мен, от момента в който заех поста вицепремиер и министър на външните работи през 2017 г., това ще бъде първото ми посещение в Русия. Радвам се, че това посещение се провежда във време, когато нашите страни празнуват 140 години от установяването на дипломатически отношения, благодаря на (външния министър на Русия) Сергей Лавров за поканата“, заяви тя.

Българският външен министър изрази надежда, че визитата ще се проведе в атмосфера на двустранен диалог, „основан на конструктивно сътрудничество и отчитане на взаимните интереси“ на двете страни.

„Ние сме заинтересовани да водим равноправен и взаимноизогден диалог, в който да се ръководим от националните интереси и общите политики на ЕС и НАТО“, подчерта още Захариева.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар