Вторник, 10 Декември 2019

ndt banner2

Вторник, 10 Декември 2019
Каракачанов: Няма сделка с ГЕРБ за изборите, борим се за балотаж в София

Каракачанов: Няма сделка с ГЕРБ за изборите, борим се за балотаж в София

Той коментира и предложението от вчера на кандидата на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки да бъдат закрити центровете за нелегални мигранти в столицата. Предложението на Джамбазки дойде след информацията за изнасилването на непълнолетно момиче в София от двама мигранти от Афганистан

ВМРО ще се бори да стигне до балотаж на местните избори в София, а Ангел Джамбазки е най-добре подготвеният кандидат-кмет. Това заяви в ефира на предаването „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Той каза, че партията ще похарчи около 400 000 – 500 000 лева за предизборната си кампания в цялата страна. „Ние участваме в над 200 общини”, поясни Каракачанов.

Запитан коя е най-голямата лъжа за себе си, която е чул по време на кампанията, Красимир Каракачанов каза, че това е, че носи часовник за 50 000 долара.

"Тази информация се появи в едно хибридно сайтче. Часовникът, който нося, ми е подарък за 50-ия рожден ден. Часовникът ми е подарък от мой астрален близнак и струва не повече от 500 евро", каза Красимир Каракачанов.

Той коментира и предложението от вчера на кандидата на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки да бъдат закрити центровете за нелегални мигранти в столицата. Предложението на Джамбазки дойде след информацията за изнасилването на непълнолетно момиче в София от двама мигранти от Афганистан.

За да се вземе едно решение в Министерски съвет, не е достатъчен един глас. Още през март месец съм внесъл концепцията за циганите, но още не е приета. Много неща, които вкарваме, отиват наляво или надясно, но ние продължаваме да отстояваме предложенията си и да се борим те да бъдат приети. Част от тези наши предложения се случват, като например оградата по границата с Турция. Бавно, но сигурно много от нещата се случват. Компромисите са нещо съвсем нормално в живота на всеки един човек, особено от страна на по-малкия и по-слабия. По-важно е след мандата ВМРО да излезе с лицето си и да каже какво е направено във властта, подчерта в предаването Каракачанов.

Той отрече от ВМРО да са правили договорки с ГЕРБ за местния вот в София и Пловдив. Не сме правили компромис. Елате да видите как се води кампанията – и те се бият, както и ние. Подобна сделка няма, категоричен е лидерът на ВМРО.

Каракачанов коментира, че с показването на среден пръст в ефир е онагледил какво е направил с българското общество предсрочно освободеният от затвора австралиец Джок Полфрийман, осъдени на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов.

Обяснявах, че когато излизаше от затвора с един ехиден тон, Полфрийман отправяше поздрави към директора на затвора, защото той е дал отрицателно становище за освобождаването, само че демократичният, либералният съд не се съобразява с неговото мнение, а с мнението на едни неправителствени организации, които защитават убийци и сатрапи. С този акт исках да онагледя, че хладнокръвният убиец от Австралия е показал среден пръст на българските институции. Всъщност не аз, а съдът показа среден пръст на обществото, заяви Красимир Каракачанов.

 Вицепремиерът коментира и темата за евентуалното приемане на Северна Македония в Европейския съюз. Каракачанов бе категоричен, че западната ни съседка не трябва да бъде приемана в Общността преди да промени политиката си спрямо България.

„За мен интересът на нашата страна стои над всякакви клишета за европейски семейства, европейски ценности и т.н. Проблемът с политиката на Северна Македония спрямо България е от 50 години. Ако Скопие не поправи своята антибългарска политика и влезе в този вид в ЕС, ще продължи да я провежда, но вече от много по-високо ниво, на което ние няма да можем да я спрем”, заяви Каракачанов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner