Понеделник, 20 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 20 Януари 2020
Руското МО обвини САЩ в контрабанда на нефт от Сирия

Руското МО обвини САЩ в контрабанда на нефт от Сирия

САЩ изнасят контрабандно сирийски петрол в други страни, караваните се охраняват от американски частни военни компании и специални части. Това заяви говорителят на Министерството на отбраната на Руската федерация Игор Конашенков, предаде ТАСС. 

Конашенков добави, че петролът се добива с оборудване, осигурено чрез заобикаляне на всички американски санкции, на водещи западни корпорации.

"Под закрилата на американски военни и служители на американските частни военни компании, камионите за гориво от петролните находища на Източна Сирия се изнасят контрабандно в други държави", заяви Игор Конашенков. 

Говорителят на руското Министерство на отбраната отбеляза, че петролът се изнася от контролираната от САЩ компания Sadcab, която работи при т. нар. автономна администрация на Източна Сирия. Печалбата от тази контрабанда била прибирана от американските частни военни компании и специални служби чрез посреднически компании.

Тъй като цената на един барел от този нефт е 38 долара, месечно правителствените служби на САЩ получават повече от 30 млн. долара от този „бизнес“, каза още Игор Конашенков.

Той е сигурен, че защитата на нефтените кладенци в Сирия от несъществуващи „скрити клетки на "Ислямска държава" ще продължи безкрайно, тъй като ръководството на Пентагона и Лангли (седалището на ЦРУ) няма да иска да загуби финансовия поток от контрабандата, който е освободен от контрол и данъци.

Източник: Glasove.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner