Понеделник, 09 Декември 2019

ndt banner2

Понеделник, 09 Декември 2019
БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов

БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов

Александър Симов от БСП припомни скандала "Ало, Банов"

БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов заради пропуснатия срок за обжалване на делото за ремонта на Ларгото.

На брифинг на партията в Народното събрание депутатът от БСП Александър Симов призова премиера Бойко Борисов също да я поиска, защото "Банов няма мъжеството да се оттегли сам от поста си".

Симов припомни, че основното оправдание на министъра на културата е било, че се води дело и вероятно то ще бъде спечелено.

"Министерството на културата е изтървало сроковете за обжалване, в резултат на което българският данъкоплатец безвъзвратно губи 700 хиляди лева, обясни Александър Симов. "Виждаме, че отговорността за това скандално бездействие на министерството ще понесе някаква юристка на незначителен пост. Това е замазване на следите. Отговорността в такъв случай, при такава афера трябва да се понесе единствено и само с оставката на Боил Банов", каза Симов.

Депутатът от левицата припомни скандала "Ало, Банов".

"В началото на тази година БСП извади на бял свят скандалната афера на културния министър Боил Банов за Ларгото, с която той спестява 700 хиляди лева на частен предприемач. Тогава основното оправдание на Банов беше: "Какво искате от мен, нали водим дело и вероятно ще го спечелим". Вчера видяхме как точно води дело Министерството на културата", каза Симов.

Той посочи, че са сезирали прокуратурата и изрази надежда тя да си свърши работата и отново да погледне към този случай.

Източник: Дир.бг

Снимка: БГНЕС 

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner