Събота, 14 Декември 2019

ndt banner2

Събота, 14 Декември 2019
Европейският бизнес представи приоритетите си за новия политически цикъл в ЕС

Европейският бизнес представи приоритетите си за новия политически цикъл в ЕС

В Брюксел се проведе среща на BusinessEurope с представители на Европейския парламент. Срещата бе по покана на европейската бизнес конфедерация, а целта - да бъдат представени приоритетите на организацията за новия политически цикъл в ЕС (2019-2024 г.)

От българска страна в срещата участваха зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков и евродепутатите Петър Витанов и Андрей Новаков, съобщи пресслужбата на БСК.

Просперитет, хора и планета - това са трите стълба за успешен ЕС, който трябва да бъде източник на вдъхновение за бъдещи политически решения, според BusinessEurope и членовете на конфедерацията, сред които и БСК.

По този повод президентът на BusinessEurope Пиер Гатаз каза:

"Европейското предприемачество има уникална черта. Чувства се отговорно и се грижи за просперитета, хората и планетата. Компаниите имат централна роля. Постигането на екологични и социални цели до голяма степен зависи от техния успех - без печеливши компании, без приобщаващ растеж, без работни места, без технологични решения за опазване на околната среда, не може да има обществено благополучие. "

Европейските предприятия определиха 30 приоритетни области за действие на ЕС през следващите пет години.

"Програмата за ЕС за следващите 5 години трябва да доведе до модерни, перспективни политики на ЕС, адаптирани към глобалните промени на 21 век. Светът е на път към нов геоикономически ред. За да укрепи европейския суверенитет, ЕС трябва да говори с един глас и да върви в една и съща посока. Ако искаме да поддържаме жизнения си стандарт и да бъдем достоверен пример за останалия свят, трябва да гарантираме икономическия успех на нашия континент ", добави Гатаз.

Източник: Dir.bg

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner