Четвъртък, 12 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 12 Декември 2019
Бойко Борисов: За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор

Бойко Борисов: За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор

Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в Солун за участие в Четвъртата среща на върха в гръцкия град, съобщават от правителствената пресслужба

Форумът е двудневен и се провежда под егидата на президента на Република Гърция Прокопис Павлопулос.

На Срещата на върха ще бъдат и премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. В общия стремеж към засилването на регионалното сътрудничество участниците във форума ще обсъдят перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж в страните.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Реализацията на съвместните транспортни и енергийни проекти и разширяването на потенциала в секторите от регионален интерес също ще бъдат част от темите на Срещата на върха.

Преди старта на форума министър-председателят Бойко Борисов се срещна с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис. Двамата правителствени ръководители обсъждат възможностите за засилването на двустранния политически и икономически диалог.

"За България и Гърция приоритет е ускорената реализация на газовия интерконектор, който е важен за енергийната сигурност на цяла Югоизточна Европа. За това сме единодушни с гръцкия премиер Кирякос Мицотакис. С него обсъдихме стратегическото партньорство между двете държави и необходимостта от поддържането на приятелски и отворен диалог във всички сфери. За икономическия подем в региона ще допринесе и реализирането на транспортните проекти като железопътната линия Бургас-Александруполис, която е част от по-големия проект за мултимодален коридор за товарни превози, свързващ Егейско и Черно море", написа премиерът Борисов в профила си във Фейсбук.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner