Четвъртък, 12 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 12 Декември 2019
С кворум от 115 души започна Пленумът на БСП

С кворум от 115 души започна Пленумът на БСП

Проектът на дневен ред предвижда четири точки

С кворум от 115 души започна Пленумът на БСП, предаде "Фокус". Пленумът е разширен, на заседанието присъстват кметове от партията и общински съветници.

Проектът на дневен ред предвижда четири точки. По първа точка заместник-председателят на БСП и председател на Националния предизборен щаб на партията Кирил Добрев ще представи политически анализ и оценка на резултатите от местните избори.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

На вниманието на Пленума проф. Румен Гечев ще представи алтернативните политики на БСП в бюджет 2020 г. В проекта на алтернативен бюджет на БСП за 2020 г. основният фокус е върху дълбоки реформи в три сектора: публични финанси; социален сектор и здравеопазване.

Членовете на Националния съвет ще вземат решение за провеждане на пълен цикъл отчети и избори в БСП. Това се налага, тъй като изтича мандатът на 49-тия конгрес на БСП. Неговото първо заседание се проведе на 7 и 8 май 2016 г., а по устав най-висшият форум на партията се избира за срок от четири години. Това се отнася и за мандата на Национален съвет и председател на партията.

След промените в Устава обаче конгресът няма да е органът, който избира председателя, а той ще се избира пряко от членовете на БСП.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner